Δ. Παπαδημούλης στο Πρώτο: Η τελευταία μου θητεία στην Ευρωβουλή – Έχω ενημερώσει τον Τσίπρα  (audio)

Για την απόφασή του η τρέχουσα- τρίτη- θητεία του στην Ευρωβουλή, που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2024, να είναι και η τελευταία μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» με τον Ανδρέα Παπασταματίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος επανεξελέγη για 4η φορά, στη θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως είπε, είχε δεσμευτεί γι’ αυτό και ανέφερε μάλιστα, πως όταν του τηλεφώνησε η γυναίκα του να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του, του είπε χαρακτηριστικά: «κι όπως είπαμε, αυτές θα είναι οι τελευταίες εκλογές…». «Πρόκειται για ειλημμένη απόφαση, που έχει ανακοινωθεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα. Πρέπει να δώσουμε χώρο να δοκιμαστούν και άλλοι άνθρωποι σε σημαντικά πόστα», τόνισε. «Έχω σχέδια και όνειρα για το μέλλον αλλά βρίσκονται μακράν των κοινοβουλευτικών εδράνων είτε των ευρωπαϊκών είτε των εθνικών», είπε χαρακτηριστικά.

«Θεωρώ πολύ θετικό ότι από τους 14 αντιπροέδρους 2 είμαστε από την Ελλάδα. Συγχαίρω την συνάδελφο Εύα Καϊλή για την πρώτη της εκλογή στην θέση της αντιπροέδρου και προσβλέπω σε μία εποικοδομητική συνεργασία για το καλό της πατρίδας μας», δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με εξαίρεση όσους εξελέγησαν με την Χρυσή Αυγή, οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων, παρά τις διαφορές τους, επιδίωκαν να συγκλίνουν στα θέματα που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την Ελλάδα. «Στο Ευρωκοινοβούλιο επειδή δεν υπάρχει μονοκομματική πλειοψηφίας οι ευρωβουλευτές όλων των χωρών είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητούμε γέφυρες διαλόγου και συνεργασίας. Σε αντίθεση με την Ελλάδα, που επικρατεί κατά κανόνα το σύστημα «πάρτα όλα”», ανέφερε.

Για τις εκλογές στην Ελλάδα

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συνέστησε στον πρωθυπουργό, «αντί να σκέφτεται πως θα κάψει την απλή αναλογική να σκεφτούμε πως θα καθιερώσουμε και στην Ελλάδα οριστικά αναλογικά συστήματα, για να περάσουμε στην εποχή των κυβερνήσεων συνεργασίας».

«Έχουμε μπροστά μας εκλογές με απλή αναλογική κι αν θέλουμε να είμαστε Ευρωπαίοι στις πράξεις, όχι στα λόγια, πρέπει να επιδιώξουμε να βγει κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές. Πως καταφέρνουν άλλες χώρες να το κάνουν εδώ και δεκαετίες και τα πηγαίνουν καλύτερα;», διερωτήθηκε ο ίδιος

Για τη νέα πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου

Ερωτηθείς για τη νέα πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είχε μια καλή συνεργασία με την Ρομπέρτα Μετσόλα  όσο ήταν κι αυτή αντιπρόεδρος, και εξέφρασε την ελπίδα να διατηρηθεί αυτή η καλή συνεργασία.

«Για το Κυπριακό, για το Κράτος Δικαίου, για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας έχει θετικές θέσεις η κυρία Μετσόλα, έχει αντίθεση στο δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση», υπογράμμισε.

Επεσήμανε, όμως, ότι το «όχι στις αμβλώσεις» είναι θέση όλων των Μαλτέζων ευρωβουλευτών και ευρωβουλευτριών, είτε ανήκουν στην δεξιά, είτε στους σοσιαλιστές. Πάντως, όπως είπε, «η κυρία Μετσόλα έχει δεσμευτεί, ότι παρά την προσωπική της άποψη, ως πρόεδρος θα υπηρετεί και θα εκφράζει την θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος