Δ. Μπαλαξής από το νοσοκομείο Σερρών στο Πρώτο: Φοβερή η κατάσταση- Έχουμε πολλά θύματα από covid (audio)

Πολύ δύσκολη περιγράφουν οι υγειονομικοί, την κατάσταση που επικρατεί στις Σέρρες με την πανδημία, καθώς υπάρχει μεγάλη έξαρση. «Από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν χάσει την ζωή τους 65 άτομα στην περιοχή των Σερρών, από τους οποίους οι 61 ήταν ανεμβολίαστοι. Αυτό είναι μια τρανή απόδειξη της αναγκαιότητας του εμβολιασμού» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Σερρών, Δημήτρης Μπαλαξής.

Στις Σέρρες το ποσοστό εμβολιασμένων είναι λίγο πάνω από το 50%, γι’ αυτό σημειώνονται και αυτοί οι αριθμοί σε κρούσματα, νοσηλείες και θανάτους, σημείωσε ο κ. Μπαλαξής, προσθέτοντας ότι οι 40 κλίνες που διατίθενται για περιστατικά covid-19 είναι γεμάτες καθημερινά, όπως και οι ΜΕΘ, όπου όταν αδειάζει μια κλίνη, αμέσως μπαίνει άλλος ασθενής, ακόμα και από διακομιδές από άλλους νομούς.

Ο κ. Μπαλαξής περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Σερρών. «Έχουμε αυξημένους θανάτους και την ίδια ώρα υπάρχουν ασθενείς που αρνούνται την διασωλήνωση. Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση σαν ιατροί, αλλά πρέπει να σεβαστούμε και την επιθυμία του άλλου. Βεβαίως, καλούμε και για την συγκατάθεση της εισαγγελέως, όπου χρειαστεί. Ειδικά αυτοί που δεν πιστεύουν ούτε στον ιό, ούτε στο εμβόλιο, έρχονται στο νοσοκομείο σε πολύ βαριά κατάσταση, δεν έρχονται από την αρχή. Μετά, πολλοί από τους αρνητές, αν χάσουν κάποιον άνθρωπο, μπαίνουν στην διαδικασία μηνύσεων και αγωγών, ενώ γίνονται και αιτήσεις για νεκροτομές, καθώς δεν πιστεύουν ότι ο θάνατος έχει προέλθει από την λοίμωξη covid19».

Καταλήγοντας, ο κ. Μπαλαξής, επεσήμανε την ανάγκη, ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος