Δ. Μαυρωτάς προπονητής ομάδας πόλο γυναικών Ισραήλ: Περιμένω να φύγουμε για Αθήνα – Είχα ζήσει κάτι παρόμοιο πριν από 2 χρόνια

«Βρίσκομαι στο αεροδρόμιο από χθες το βράδυ, προσπάθησα να μπω στην τελευταία πτήση που είχε για Αθήνα χθες το βράδυ δεν τα κατάφερα και πετάω τώρα, στις 9 το πρωί υποτίθεται ότι είναι η πτήση για Αθήνα, αλλά μάλλον θα έχει κάποια καθυστέρηση», ανέφερε ο Δημητρης Μαυρωτάς, προπονητής ομάδας πόλο γυναικών του Ισραήλ μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» και τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Για το αν θα είναι και άλλοι Έλληνες στην πτήση είπε ότι «θα είμαι με τον συνεργάτη μου τον Σωτήρη Ζουμπουλιά, φεύγουμε μαζι, δεν έχω δει για να είμαι ειλικρινής αν έχουν έρθει άλλοι Έλληνες γιατί είμαι σε άλλο χώρο στο αεροδρόμιο για να μπορέσω να σας μιλήσω, δεν είμαι στην έξοδο, αλλά πιστεύω ότι θα είναι γεμάτο αεροπλάνο».

«Είμαι αρκετό καιρό στο Ισραήλ, είμαι γύρω στα επτά χρόνια, έχω ζησει άλλη μία παρόμοια κατάσταση πριν από δύο χρόνια. Εγώ μένω στη Νετάνια, γύρω στα 30 χιλιόμετρα πιο βόρεια από το Τελ Αβίβ και η αλήθεια είναι ότι εκεί στην περιοχή τη δικιά μου δεν είχαμε συναγερμούς, δεν είχαμε τέτοια προβλήματα, αλλά ναι την προηγούμενη φορά το ’21 είχε συναγερμούς, πηγαίναμε στα καταφύγια, ήταν πιο επικίνδυνα».

Όταν έρχεσαι εδώ πέρα πρέπει να γνωρίζεις κάποια πράγματα για τα θέματα ασφάλειας σημείωσε και πρόσθεσε ότι «Εγώ ήμουνα στο σπίτι μου στη Νετάνια και με πήρε τηλέφωνο η πρόεδρος της Ομοσπονδίας και μου είπε να μη βγω καθόλου από το σπίτι και να περιμένω τι θα γίνει. Στη συνέχεια ήμουνα στο σπίτι για δυο μέρες, μας είπαν να αποφεύγουμε τις μετακινήσεις κα ιη αλήθεια ήταν ΄΄οτι το Σάββατο η Νετάνια ήταν έρημη πόλη».

Στο αεροδρόμιο υπάρχουν ταμπέλες που δείχνουν που είναι το καταφύγιο συμπλήρωσε ενώ είπε ότι έχουν ακυρωθεί οι περισσότερες πτήσεις. «Από ότι μου είπανε πετάνε μόνο οι ισραηλινές εταιρείες. Αλλά η αλήθεια είναι εδώ που καθόμουνα είδα την Air Serbia ότι πέταξε πριν από λίγο» συμπλήρωσε.

«Δεν φεύγω γιατί φοβάμαι, αλλά επειδή έχουν σταματήσει οι προπονήσεις λόγω του πολέμου οπότε γυρίζω πίσω στην οικογένειά μου. Όταν ηρεμήσουν τα πράγματα θα επιστρέψω» είπε ακόμα ο Δημήτρης Μαυρωτάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος