Δ. Μαρκόπουλος στο Πρώτο: Γνώμη μου ότι ο κ. Ράμμος είναι ακατάλληλος για επικεφαλής της ΑΔΑΕ (audio)

«Υπάρχει και μια ωραία παροιμία ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα» ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας σχετικά με τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, ο οποίος στην Βουλή τις προηγούμενες ημέρες εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του κ. Ράμμου, χαρακτηρίζοντάς τον «delivery boy» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εδώ λοιπόν, βλέπουμε έναν άνθρωπο ο οποίος δεν διαχειρίζεται σωστά τις υποθέσεις της ΑΔΑΕ. Βλέπουμε έναν άνθρωπο ο οποίος καταγγέλθηκε όχι από τον Δημήτρη  Μαρκόπουλο, τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ή από το κόμμα μου ή από την κυβέρνηση. Καταγγέλθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας από μέλη της ΑΔΑΕ ότι δεν ενημερώνει κανέναν από τη συλλογικότητα του, κανένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΔΑΕ για το τι κάνει, ότι κινείται αυτοβούλως, ότι την έχει ουσιαστικά αναγορεύσει τσιφλίκι του. Δεν είναι λοιπόν τσιφλικάς της ΑΔΑΕ ο κ. Ράμμος» ανέφερε ακόμα ο κ. Μαρκόπουλος.

Μάλιστα, ανέφερε ακόμα, ότι σήμερα προσέθεσε μια επιπλέον σχετική δήλωση, μιλώντας στο MEGA, ερωτηθείς αν πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Ράμμος, όπου απάντησε, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για προσωπική του γνώμη, ότι είναι “ακατάλληλος” για την θέση του επικεφαλής της ΑΔΑΕ.

Ο κ. Μαρκόπουλος, συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, επισήμανε ότι οι ανεξάρτητες αρχές είναι συλλογικά όργανα, «δεν είναι ενός ανδρός ανεξάρτητη αρχή, είναι πολλών μελών ανεξάρτητη αρχή». «Όταν οι ίδιοι οι συνάδελφοί του τον κατηγορούν και έχει γίνει δήλωση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για αυτό, ότι λειτουργεί μόνος του, δεν ενημερώνει, δεν έχει εγκρίσεις, δεν λειτουργεί συλλογικά, εδώ λοιπόν θα μου επιτρέψετε και για τις διαρροές, να υποθέσω ότι και γι’ αυτές, αφού λειτουργεί μόνος του, μόνος του έχει τα στοιχεία, μόνος του έχει την ολοκληρωμένη εικόνα και ενδεχομένως ο κ. Ράμμος να ευθύνεται και για διαρροές» τόνισε.

Σχετικά με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε ότι «έχουν γίνει απανωτές επιτροπές Θεσμών και Διαφάνειας και ο κ. Ράμμος έχει έρθει τέσσερις φορές στη Βουλή και έχει μιλήσει». «Όχι μία, όχι δύο, όχι τρεις, τέσσερις. Ο κ. Ράμμος λοιπόν, ήθελε να έρθει μια πέμπτη φορά, προφανώς γιατί κάτι του είπανε, ήθελε να συμπληρώσει, δεν ξέρω, κάτι θα ξέχασε τις άλλες τέσσερις. Ο κ. Ράμμος λοιπόν, προφανώς και εγείρεται μείζον ζήτημα εάν στο μέλλον τον δούμε να αποτελεί πρόταση για οποιουδήποτε είδους πολιτικό ή πολιτειακό αξίωμα» συμπλήρωσε.

Στην επισήμανση της δημοσιογράφου, ότι οι αποδείξεις που ζητούσε η κυβέρνηση για τις επισυνδέσεις που δημοσιεύονταν το προηγούμενο διάστημα και για τις οποίες μιλούσε ο κ. Τσίπρας, τελικώς ήρθαν, ο κ. Μαρκόπουλος, δήλωσε «θα το δούμε αυτό, επειδή ο κύριος Τσίπρας έχει τοποθετηθεί επί μιας επιστολής την οποία δεν την έχουμε δει, θα το δούμε». Ερωτηθείς στην συνέχεια εάν θέτει υπό αμφισβήτηση τα εν λόγω στοιχεία, δήλωσε «αυτή τη στιγμή, επειδή είναι ένας κ. Ράμμος που μόνος ράβει, μόνος ξηλώνει, μόνος κάνει τα πάντα χωρίς να ενημερώνει τη συλλογικότητα της ΑΔΑΕ, είναι μόνος του σε αυτά τα οποία κάνει με μια πολύ κλειστή ομάδα, είπα και ένα όνομα πριν, την κ. Παπανικολάου. Είμαστε σίγουροι για την αξιοπιστία των όσων λέει; Είμαστε σίγουροι ότι έχει το αλάθητο; Είμαστε σίγουροι ότι ενεργεί βάσει των όσων πρέπει να ενεργήσει;» και καταλήγοντας διερωτήθη, «έχει λειτουργήσει ο κ. Ράμμος συνταγματικά, σωστά και ορθά, ώστε να τον λάβουμε και εμείς υπόψιν μας για όσα λέει και όσα γράφει;»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος