Δ. Μάντζος στο Πρώτο: Τα σύμβολα και τα ονόματα έχουν μια υπεραξία στην πολιτική, αλλά πολιτική κάνεις με προτάσεις (audio)

«Είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα η χθεσινή για το ΚΙΝΑΛ, το ΠΑΣΟΚ, την Δημοκρατική Παράταξη, ήταν ένα ευρύ κάλεσμα προς κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη που θέλει να δει αυτή την μεγάλη παράταξη να αναγεννάται και η συμμετοχή υπερέβη τις προσδοκίες μας.  Ήταν πάνω από 170.000 οι πολίτες που συνέρρευσαν σε εκλογικά κέντρα σε όλη την χώρα» επισήμανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

Σημειώνοντας συγκριτικά ότι «η κυβερνώσα ΝΔ σε αντίστοιχη διαδικασία συγκέντρωσε 130.000-135.000, ο δε ΣΥΡΙΖΑ 40.000 στις εκλογές των συνέδρων του» ο κ. Μάντζος, ανέφερε ότι υπήρχε και το ερώτημα δημοψηφισματικού χαρακτήρα για την ονομασία και το έμβλημα, την ταυτότητα του κινήματος. «Η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην προμετωπίδα είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο καλωσορίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων μας. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλό όνομα, είναι το μοναδικό κόμμα στην ελληνική ιστορία που κατάφερε να συνδέσει το όνομά του με τον λαό, με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις για κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική αξιοπρέπεια. Ένα κόμμα που σημάδεψε την εποχή της μεταπολίτευσης και που προφανώς με ιστορικές παρακαταθήκες, αρχές και αξίες προχωρά με μεγάλο δυναμισμό και αισιοδοξία για το μέλλον με ανανεωμένη δυναμική. Με νέους ανθρώπους και με την σοφία των παλαιοτέρων δημιουργείται ένα μείγμα το οποίο θέλουμε να πιστεύουμε ότι μπορεί να εμπνεύσει ξανά και να βαθύνει την σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες» τόνισε ο ίδιος.

«Προφανώς τα σύμβολα και τα ονόματα έχουν μια υπεραξία στην πολιτική, αλλά πολιτική κάνει κάποιος με προτάσεις. Πολιτική για εμάς είναι η άσκηση επίλυσης προβλημάτων των πολιτών» υπογράμμισε.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει κάνει αυτοκριτική σε βαθμό αυτομαστιγώματος και έχει αναλάβει ένα πολιτικό κόστος πολύ βαρύτερο από αυτό που πραγματικά του αναλογεί. Το κόμμα έχει κάνει μια κάθαρση εις βάθος όχι τόσο σε πρόσωπα, όσο σε συμπεριφορές και αξίες. Αν θέλουμε να συζητάμε για το νέο, αυτό δεν είναι μόνο θέμα ταυτότητας, ημερομηνίας γέννησης, αλλά είναι θέμα αξιακό. Είναι οι νέες αρχές, το νέο ήθος που πρέπει όλοι εμείς ανεξαρτήτως ηλικίας να εμπνεύσουμε και προφανώς είναι σαφές ότι αν θέλουμε αυτό το εγχείρημα να πάει προς παραπάνω την χώρα, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ τις παλιότερες δεκαετίες, θα πρέπει πράγματι να αφεθούν πίσω οι συμπεριφορές, οι πρακτικές όλα όσα πλήγωσαν την κοινωνία μας» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.

Σχετικά με το ποια θα είναι η στάση του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, ο κ. Μάντζος τόνισε «πρέπει να αποφασίσει η ΝΔ, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός τι θέλουν, γιατί θυμάμαι πριν από έναν μήνα να λένε ότι θέλουν συνεργασίες και ότι πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν επί των συνεργασιών. Εμείς τοποθετηθήκαμε καθαρά, είπαμε ότι δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασιών, είπαμε ότι εδώ ο λαός μπορεί να επιβάλει μέσα από την ψήφο του άλλο συσχετισμό δυνάμεων και έχουμε έναν πρωθυπουργό ο οποίος αλλάζει όλη την ρητορική του, βγάζει τον πραγματικό του εαυτό, αφήνει κατά μέρος όλη αυτή την ψευδοϋποκρισία και τον τακτικισμό των συνεργασιών και λέει ότι θέλει την αυτοδυναμία ή θα διαλυθεί η χώρα. Αυτό είπε στο Συνέδριο του κόμματός του».

«Στον δρόμο για τις εκλογές εμείς θα ενισχυόμαστε όλο και περισσότερο, το βλέπουμε καθημερινά. Το βλέπουμε στην καθημερινή μας επαφή με την κοινωνία.  Ένα μεγάλο δυνατό ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ θα οδηγήσει σε άλλου τύπου διερευνητικές εντολές και επαφές, σε άλλου τύπου συνεννοήσεις των πολιτικών δυνάμεων και προφανώς μπορεί τότε η χώρα μας για το καλό του λαού της, να αποκτήσει μια κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό πρόσημο και σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές» συμπλήρωσε ο κ. Μάντζος.

Μιλώντας για την αξιωματική αντιπολίτευση, ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει αυτό που εμείς θέλουμε, μια πολιτική ευθύνης μακριά από τον λαϊκισμό, μια πολιτική θέσεων και προτάσεων, όπως συμβαίνει τώρα με τις προτάσεις μας για την ενέργεια. Εμείς προτείνουμε το πλαφόν στην λιανική και ο ΣΥΡΙΖΑ λαϊκίζει για άλλη μια φορά, προτείνει ένα νέο κίνημα «δεν πληρώνω» και τα ρίχνει όλα στην ελληνική δικαιοσύνη».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Μάντζος, ανέφερε ότι αύριο είναι η παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος, του οικονομικού, με έμφαση στην οικονομία, την ανάπτυξη και το τι πρέπει να γίνει στο κοινωνικό κράτος συνολικά. «Έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά και προφανώς είναι η τοποθέτηση του προέδρου στα πράγματα, ότι δεν μπορούμε να είμαστε ελκυστικοί και να παίξουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που φιλοδοξούμε αν δεν κατακτήσουμε μια βασική αρετή στην πολιτική που είναι η αξιοπιστία και η ειλικρίνεια» κατέληξε ο κ. Μάντζος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος