Δ. Μάντζος στο Πρώτο: Στέρεη η εκτίμηση για εκλογές το φθινόπωρο – Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν περιμένεις πρωθυπουργό  τον κ. Τσίπρα και ο κ. Μητσοτάκη (audio)

«Η ενίσχυση των ποσοστών και ένας πρωταγωνιστικός ρόλος από τις πρώτες κιόλας εκλογές, δεν θα έρθει με μαγικό τρόπο ούτε απλώς με την επαναφορά του ήλιου του ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχουν τέτοιες μαγικές λύσεις στην πολιτική του 2022, αλλά θα έρθει μέσα από τις στέρεες πολύ συγκεκριμένες προτάσεις μας, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες για κάθε μεγάλο πρόβλημα πολιτικής, κάθε πρόκληση της νέας γενιάς αλλά και όλων των πολιτών της χώρας που βλέπουν τα αδιέξοδα που στήνονται από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Σε ρυθμούς επικαιρότητας» με τον Αλφόνσο Βιτάλη, ενόψει της έναρξης του συνεδρίου του κόμματος στο στάδιο Tae Kwon Do.

«Οι πολίτες βλέπουν τα προβλήματα να συσσωρεύονται και θέλουν λύσεις, όχι απλά συνθήματα ή λαϊκίστικες κορώνες. Δίνουμε αυτή τη μάχη του “συγκεκριμένου” και θέλουμε να πιστεύουμε πως όταν έρθουν οι εκλογές, η προσπάθεια μας θα επιβραβευθεί στην κάλπη», δήλωσε.

Χαρακτήρισε «στέρεη» την εκτίμηση του Νίκου Ανδρουλάκη για την πιθανότητα να στηθούν κάλπες το φθινόπωρο, «με βάση τα αντικειμενικά χαρακτηριστικά των κρίσεων που ζούμε», φέρνοντας ως παράδειγμα την ενεργειακή κρίση που έχει κυκλικά χαρακτηριστικά και επομένως «θα έχουμε δύσκολο χειμώνα». «Η κυβέρνηση που απέτυχε πολιτικά και τεχνοκρατικά στη διαχείριση όλων των κρίσεων που έτυχαν στο διάβα της με πολύ οδυνηρό παράδειγμα την ενεργειακή κρίση και την κρίση ακρίβειας στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, είναι πιθανόν να θελήσει να διαφύγει μέσα από τις κάλπες», ανέφερε. «Είτε γίνουν εκλογές αύριο το πρωί, είτε στη λήξη της τετραετίας όπως επιμένει ο πρωθυπουργός, εμείς τις επιθυμούμε, δεν μπορούμε να τις επιβάλλουμε, αλλά μέχρι τότε αντί να αναλωνόμαστε σε αόριστα αιτήματα για εκλογές “εδώ και τώρα”, συνοδεύουμε τη βούληση μας για εκλογές με στέρεες προτάσεις. Ένα μεταρρυθμιστικό – σοσιαλδημοκρατικό λόγο ο οποίος δίνει λύσεις σήμερα», επισήμανε.

Ο κ. Μάντζος είπε ότι είναι αρκετά πρώιμη κάθε συζήτηση για συνεργασίες, καθώς «εκλογές θα έχουμε σε μερικούς μήνες από ότι φαίνεται και πάντως όχι μέσα στο καλοκαίρι», άρα «θα έχει διατρέξει και άλλος χρόνος ώστε όλα τα κόμματα να μετρηθούν με το ύψος της ευθύνης τους». «Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση πραγματικά έχει ρίξει “λευκή πετσέτα” και αρνείται να επιτελέσει τον ρόλο της και αυτόν τον ρόλο τον έχουμε αναλάβει εμείς εδώ και πολλούς μήνες, 3 χρόνια τώρα, και μια κυβέρνηση έχει “κατεβάσει τα μολύβια” περιμένοντας πότε ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει τις εκλογές, ο δικός μας ρόλος γίνεται ακόμα πιο κρίσιμος και καθοριστικός. θεωρούμε ότι συνεχίζοντας τον διάλογο με την κοινωνία και μετά το συνέδριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν περιμένεις να σου βγει πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης, δεν έχει ψήφο έκπληξη», κατέληξε ο κ. Μάντζος.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος