Δ. Μάντζος στο Πρώτο για συνεργασίες: Όλα θα εξαρτηθούν από τα ποσοστά και την τοποθέτηση του κόμματος μας στο πολιτικό σκηνικό μετεκλογικά (audio)

«Μέχρι τις εκλογές με βάση το πρόγραμμά μας συζητούμε με τους πολίτες. Είναι ο κώδικας επικοινωνίας, ο οδικός μας χάρτης. Μετά τις εκλογές το πρόγραμμα μας πάλι θα είναι πάνω στο τραπέζι», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και μ’εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια, σχετικά με το πώς θα πράξει το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

«Όλα θα εξαρτηθούν από το ποσοστό και από την τοποθέτηση που θα έχει το κόμμα μας  στο πολιτικό σκηνικό. Εμείς λέμε ότι θα πάρουμε την διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα την αξιοποιήσουμε πλήρως από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Το πρώτο είναι καταχρηστικό. Δεν υπάρχει δεύτερη Κυριακή αν δεν το επιλέξει ο κύριος Μητσοτάκης ή ο κ. Τσίπρας. Εμείς από την Κυριακή των εκλογών θα καλέσουμε την επόμενη μέρα όποτε πάρουμε την εντολή όλα τα κόμματα και θα τους φέρουμε προ των ευθυνών τους», είπε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Υπάρχει ένα αφήγημα αυτή τη στιγμή, είτε από τον κύριο Τσίπρα είτε από τον Μητσοτάκη, τα οποία είναι συνταγές επιβίωσης των δυο τους. Αυτή την ιδιότυπη ομηρία των προοδευτικών πολιτών εμείς οφείλουμε να τη σπάσουμε. Δεν μπορούμε να ζούμε στη χώρα του σκιάχτρου, δηλαδή να είμαι εγώ αντί να έρθει ο προηγούμενος κακός. Υπάρχει και μια αξιόπιστη εναλλακτική που ονομάζεται ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και αυτή εμείς θέλουμε να την επικοινωνήσουμε και να την ενισχύσουμε στο δρόμο προς τις εκλογές», ανέφερε ο κ. Μάντζος σχετικά με το διακύβευμα της εθνικής κάλπης.

Ερωτηθείς σχετικά με την δημοσκοπική υποχώρηση του ΠΑΣΟΚ που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος επισήμανε ότι η υπόθεση της Εύας Καϊλή είχε σημαντικό αντίκτυπο. «Την υπόθεση αυτή να μην την υποτιμούμε. Επιμένουμε ότι έχει κόστος μια υπόθεση ενός προβεβλημένου στελέχους, αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η φερόμενη εμπλοκή της είναι μεγάλο σκάνδαλο προφανέστατα. Η δουλειά μας είναι το επόμενο διάστημα τόσο αυτή τη ζημιά όσο και τη γενικότερη δημοσκοπική εικόνα να την ανατάξουμε μέσα από την πολιτική μας δουλειά και να προτείνουμε αυτό που θέλουμε να αλλάξει την πατρίδα μας», πρόσθεσε.

«Να μην επιτραπεί να επιστρέψει στη Βουλή το φάντασμα του φασισμού»

Αναφερόμενος στη νομοθετική ρύθμιση που θα βάζει «φρένο» στο κόμμα Κασιδιάρη, ο κ. Μάντζος τόνισε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί να επιστρέψει στη Βουλή το φάντασμα του φασισμού και του ναζισμού, να μη γυρίσει πάνω από τη χώρα μας. «Το πώς θα το πετύχουμε είναι μία πολύ απαιτητική άσκηση και εκεί θα φανούν και οι προθέσεις του καθένα. Αν υπάρχουν τελικές διατάξεις, όταν αυτές δουν το φως της δημοσιότητας στη Βουλή θα είμαστε παρόντες με σοβαρό τρόπο με παρατηρήσεις, προσθήκες, ενστάσεις και διαφάνεια», συμπλήρωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος