Δ. Μάντζος στο Πρώτο: Εντυπωσιακή η στροφή Μητσοτάκη για τις συνεργασίες, αλλά δεν δίνουμε «σωσίβιο» σε μια κυβέρνηση που «βουλιάζει» στις ανεπάρκειές της (audio)

Τη θέση του Κινήματος Αλλαγής ότι δεν πρόκειται να δώσει «σωσίβιο» σε μια κυβέρνηση «που βυθίζεται κάτω από το βάρος της δικής της ανεπάρκειας», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Σε ρυθμούς επικαιρότητας» με τον Αλφόνσο Βιτάλη, χαρακτήρισε ως «εντυπωσιακή αλλαγή θέσης» και «στροφή αρκετών μοιρών» την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο Forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου για το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας, εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές.

«Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν είχε ανοίξει το θέμα των συνεργασιών. Ήταν μια λέξη “ταμπού”, καθώς δεν φαίνεται ούτε ως ενδεχόμενο η αυτοδυναμία», τόνισε, και έκανε λόγο για μεγάλη «αποδυνάμωση της κυβέρνησης σε πολιτικό και τεχνοκρατικό επίπεδο», και για ανεπάρκεια στη διαχείριση κρίσεων, «είτε είναι η οικονομική κρίση, είτε η πρόσφατη της ενέργειας και της ακρίβειας, είτε η κρίση της πανδημίας – αφού με ευθύνη της κυβέρνησης έχουμε από τους χειρότερους δείκτες της ΕΕ- είτε πρόκειται για φυσικές καταστροφές». «Είδαμε αλλεπάλληλες κρίσεις στις οποίες η κυβέρνηση επέδειξε πολιτική και τεχνοκρατική ανεπάρκεια. Βυθίζεται κάτω από αυτή την ανεπάρκεια και είναι λογικό μέσα σε έναν μικροκομματικό τακτικισμό να προσπαθεί να βρει από κάπου σωσίβιο», διευκρίνισε.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι σωστή η παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος είπε ότι μετά την αλλαγή στρατηγικής της κυβέρνησης, πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. «Στην Ευρώπη υπάρχει κουλτούρα συνεργασιών, συναινέσεων και προγραμματικών συμφωνιών και συνθέσεων. Αλλά στη χώρα μας, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις συνεργασίας την περίοδο των κρίσεων, ιδίως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είχαν χαρακτηριστικά ανάγκης και συγκυρίας, ή ήταν ειδικού σκοπού, όπως η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2012», δήλωσε.

«Εμείς λέμε ότι στη μεταμνημονιακή Ελλάδα που βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον, ειδικά με ένα Ταμείο Ανάκαμψης που μας δίνει το δικαίωμα να κάνουμε δημόσιες πολιτικές ανάπτυξης και δίκαιης κατανομής του πλούτου, για να υπάρξουν κυβερνήσεις συνεργασίας πρέπει να πάμε σε προγραμματικές συμφωνίες. Το ΠΑΣΟΚ θέλει να είναι από την πρώτη κιόλας Κυριακή ο πόλος ευθύνης που θα εγγυηθεί τη σταθερότητα και την προοπτική», υπογράμμισε ο κ. Μάντζος.

«Η χώρα δεν έχει ανάγκη απλώς από μια κυβέρνηση που θα παίρνει γρήγορα τις αποφάσεις όπως λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μιλάμε για μια κυβέρνηση που θα έχει συγκεκριμένο πρόσημο σοσιαλδημοκρατικής πολιτικής, θα κοιτάει να ενισχύσει το κοινωνικό κράτος, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου. Είναι πράσινο δίκαιο συμβόλαιο για την κοινωνική ανάπτυξη. Δηλαδή οι αρχές της σοσιαλδημοκρατίας που επιστρέφουν σε όλη την Ευρώπη, αυτό θέλουμε», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος