Δ. Μάντζος στο Πρώτο: Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν “εκβιασμό” – Αν έχει στοιχεία ο κ. Τσίπρας εναντίον του Ν. Ανδρουλάκη να τα πει (audio)

«Όταν κάποιος λέει ότι ένα Χ πρόσωπο εκβιάζεται – δεν γίνεται απόπειρα εκβιασμού, εκβιάζεται- και μάλιστα είναι εκβιάσιμο αυτό το πρόσωπο, άρα υπάρχουν στοιχεία εναντίον του, που άραγε ποια είναι, αν τα ξέρει ο κ. Τσίπρας να βγει να τα πει και το κρίσιμο στοιχείο είναι ο χαρακτήρας και οι αντοχές του προσώπου, τότε αυτό από μόνο του συνιστά εκβιασμό». Περιγράφοντας αυτό το «λογικό σχήμα», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, έστρεψε τα βέλη του εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

Συνεχίζοντας το «λογικό σχήμα» που ανέπτυξε παραπάνω, ο κ. Μάντζος ανέφερε «είναι σα να λέω, ξέρω τι συμβαίνει, ξέρω τι θα γίνει, θα κριθεί η αντοχή του Χ προσώπου τελικά αν θα προχωρήσει ο εκβιασμός, από μόνο του αυτό το σχήμα συνιστά μια άλλη μορφή εκβιασμού».

«Άρα αυτό πρέπει να το δούμε προσεκτικά και πολύ σοβαρά. Δεν αξίζει ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στη Νέα Δημοκρατία, ούτε σε καμία πολιτική δύναμη στο δρόμο προς τις εκλογές να παγιδευτούμε σε αυτή την επιχειρηματολογία» επισήμανε ο κ. Μάντζος, τονίζοντας ότι «και τα τρία, όλα τα κόμματα πρέπει να συμμετέχουν στον προεκλογικό διάλογο με προτάσεις».

«Φοβάμαι ότι όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές σε ένα τόσο τοξικό κλίμα πόλωσης και αντιπαράθεσης χωρίς πολιτικά επιχειρήματα, θα καταφεύγει συχνά το πολιτικό προσωπικό σε σκληρές εκφράσεις για να καλύψει την ένδεια των επιχειρημάτων. Είναι κάτι το οποίο δεν μας εκφράζει ως πολιτική κουλτούρα. Δεν θέλουμε να ακολουθούμε αυτή την οδό και δεν την ακολουθούμε. Λυπάμαι πολύ που άκουσα και την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο παρελθόν να χρησιμοποιούν τόσο σκληρούς όρους. Η λέξη «εκβίαση», «εκβιασμός» έχει ποινική απαξία και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται εύκολα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μάντζος.

«Όταν απευθύνεται σε ένα ολόκληρο πολιτικό κόμμα, τοξικοποιεί έτι περαιτέρω την πολιτική ζωή και τη ναρκοθετεί. Και θέλω να είμαι δίκαιος και με την εκπρόσωπο Τύπου, αλλά και με όσους το χρησιμοποιούν. Δεν είναι αυτό το οποίο είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, αυτό που πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αναπαράγει» ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Κληθείς να διευκρινίσει, εάν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε οποιαδήποτε στιγμή από το περασμένο καλοκαίρι, χρήση της λέξης «εκβιασμός» στις δηλώσεις του, ο κ. Μάντζος εξήγησε ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης και τότε και έως σήμερα έχει πει και επαναλαμβάνει ότι κάποιοι μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου που φιλοξένησαν, οργάνωσαν, υιοθέτησαν, ανέχτηκαν, αυτό θα το αποδείξει η δικαιοσύνη, τις υποκλοπές και αυτό το γκρίζο σύστημα που δημιουργήθηκε μέσα στην ΕΥΠ με τα ρυπαρά δίκτυα που ομολογεί η κυβέρνηση σήμερα, προσπάθησαν να κρατήσουν όμηρο τον Νίκο Ανδρουλάκη και την παράταξή του σε έναν κρίσιμο πολιτικό χρόνο, που είναι η προεκλογική περίοδος του Κινήματος Αλλαγής το φθινόπωρο του 2021».

 «Η ομηρία είναι ο όρος που εμείς χρησιμοποιήσαμε» διευκρίνισε ο κ. Μάντζος, ενώ ως προς τον «εκβιασμό» σημείωσε ότι «ως στόχευση, ήταν αυτό». «Είναι για μας αναμφίβολο ότι κάποιοι, άραγε ποιοι, προσπάθησαν μέσα από την νομότυπη, όχι νόμιμη, επισύνδεση της ΕΥΠ και με την επίθεση με το Predator στο κινητό τηλέφωνο του Ν. Ανδρουλάκη, προσπάθησαν να τον κρατήσουν όμηρο εκείνον και την παράταξή του, ώστε κάποια στιγμή ενδεχομένως να κάνουν απόπειρα εκβίασης ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου, αλλά αυτό δεν συνέβη. Δεν καρποφόρησε» ανέφερε ακόμα ο κ. Μάντζος.

«Προφανέστατα όλοι αυτοί υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Πρώτον, δεν πατήθηκε ποτέ το λινκ στο Predator και δεύτερον ακόμα και αν είχε παγιδευτεί ένα κινητό τηλέφωνο, δεν θα υπήρχε τίποτα προφανώς από το οποίο μπορεί κανείς να κρατήσει μια ολόκληρη παράταξη» συνέχισε ο ίδιος.

Στο ερώτημα αν είναι ο κύριος Ανδρουλάκης εκβιαζόμενο πρόσωπο και το ΠΑΣΟΚ εκβιαζόμενο κόμμα, ο κ. Μάντζος υπογράμμισε «η απάντηση είναι ευθεία και είναι όχι και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι το πρόσωπο το οποίο με δική του θεσμική συνέπεια πήρε την πρωτοβουλία 26 Ιουλίου να αναδείξει το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις, είναι ο άνθρωπος, είναι η παράταξη, το κόμμα μας που έφερε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη».

«Δεν πήγαμε εμείς σε Κυριακάτικες εφημερίδες να δημιουργούμε τίτλους και να επενδύουμε στην τοξικότητα της πολιτικής ζωής. Εμείς πήγαμε στη Δικαιοσύνη απολύτως όπως περιγράφει το Σύνταγμα και οι νόμοι, είμαστε εκείνοι που φέρανε το ζήτημα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Εκείνοι που προκαλέσαμε μαζί με την υπόλοιπη αντιπολίτευση, την Εξεταστική Επιτροπή» προσέθεσε ο κ. Μάντζος.

Ως προς την συγκεκριμένη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μάντζος, έκανε λόγο «για στρατηγική στόχευση», σημειώνοντας πως «η εκπρόσωπος Τύπου δεν εκφράζει μια γραμμή που μόνη της σκέφτεται, υπάρχει μια γραμμή και η Τσαπανίδου την εκφράζει επαρκέστατα». Το ποια είναι η πολιτική στόχευση «πρέπει να απαντηθεί από τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ σε σχετική ερώτηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος