Δ. Λιάκος στο Πρώτο: Η δημοκρατική διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ θα παίξει ρόλο στις εξελίξεις της κεντροαριστεράς-αριστεράς (audio)

«Όλη η δημοκρατική διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ έχει το δικό του πολιτικό ενδιαφέρον και σαφώς θα παίξει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς και της αριστεράς. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, ο οικονομολόγος και πρώην Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Λιάκος.

Και συνέχισε λέγοντας, «εγώ δεν μπαίνω τόσο στο κομμάτι των προσώπων όσο στο κομμάτι των πολιτικών προγραμμάτων. Οποιοσδήποτε εκλεγεί αρχηγός στο ΚΙΝΑΛ, οφείλει να συζητήσει με όλες τις πολιτικές δυνάμεις όσο αφορά το μέλλον της χώρας και της Ευρώπης καθώς υπάρχουν σοβαρά ζητήματα και διεθνείς τάσεις που εξελίσσονται αυτή την περίοδο, που πρέπει να ενδιαφέρουν όλα τα πολιτικά κόμματα και αναλόγως να καθορίσουν την στάση τους».

Αναφορικά με την ενεργειακή κρίση, ο κ. Λιάκος σχολίασε με συμβολικό τρόπο ότι «τα πράγματα δεν είναι ούτε μαύρα, ούτε χρωματιστά». Σαφώς η ελληνική οικονομία ακολουθεί την διεθνή τάση και αναπτύσσεται, πρόσθεσε, λέγοντας μάλιστα πως «όταν αναπτύσσεται μια οικονομία είμαστε όλοι χαρούμενοι για αυτό και οι προτάσεις που κάνουμε ως αξιωματική αντιπολίτευση αποσκοπούν, στο πώς να γίνει ακόμα μεγαλύτερη η ανάπτυξη και στο πώς θα διαχυθούν τα οφέλη προς το σύνολο της κοινωνίας».

Πέρα από την ενεργειακή κρίση, ο κ. Λιάκος επεσήμανε και το ζήτημα των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής επάνω στην παραγωγή και στις τιμές αγροτικών προϊόντων που είναι βασικά αγαθά σε ένα τραπέζι. Για να μην απειλήσει τις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας, η ενεργειακή κρίση, χρειάζεται ένα μείγμα πολιτικών, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, σημείωσε, χωρίς να απειληθεί η πράσινη μετάβαση.

Τέλος, αναφορικά με τα μέτρα για την ακρίβεια, ο κ. Λιάκος, τόνισε πως η κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει ευχέρειες, καθώς δεν υπάρχουν δημοσιονομικοί στόχοι για την περίοδο 2021-2022.  Συμπλήρωσε μάλιστα πως παρότι έβλεπε η κυβέρνηση από την άνοιξη τις ανατιμήσεις στην αγορά, ετοίμασε τον προϋπολογισμό με απαλλαγές στα πολύ υψηλά εισοδήματα.  «Άρα έναν ενδεχόμενο δημοσιονομικό χώρο που ήθελε να καταναλώσει, τον κατανάλωσε με αυτόν τον τρόπο, αντί να φροντίσει όλο αυτό να πάει στα χαμηλότερα εισοδήματα, στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά, όπως έκαναν άλλες χώρες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος