Η Ελλάδα έχει την μεγάλη ευκαιρία να αναπτύξει τον κλάδο των ψηφιακών υπηρεσιών και να γίνει τεχνολογικός κόμβος καθώς συνδυάζει πολύ υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και χαμηλότερο-ακόμη-κόστος παροχής υπηρεσιών τόνισε ο Δημήτρης Κατσαούνης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθαροί Λογαριασμοί» με τον Δημήτρη Κοντογιάννη και τον Γιώργο Παπαγεωργίου.
Ο κ. Κατσαούνης, ο οποίος εργάζεται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών στον Καναδά, ανέφερε ότι η ΑΙ βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγικότητας εργασίας και έδωσε μερικά παραδείγματα:
«Η τεχνητή νοημοσύνη…χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλο πλήθος δεδομένων και να έχει πάρα πολύ υπολογιστική ισχύ για να μπορέσει να επεξεργαστεί όλα αυτά. Άρα, ένας από τους λόγους για τους οποίους λέω ότι η Ευρώπη πρέπει να ανέβει σε αυτό το τρένο είναι ότι δεν θέλουμε αυτά τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης να δημιουργούνται μόνο στην άλλη μεριά του Ατλαντικού ή στην Κίνα. Θέλουμε και η Ευρώπη να είναι πάνω σε αυτή την ομάδα».
Από την άλλη πλευρά, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι «ένα πράγμα το οποίο λείπει αυτή τη στιγμή από την τεχνητή νοημοσύνη-και δεν ξέρω πόσο εύκολα θα έρθει-είναι η μη ενσυναίσθηση». Επίσης, η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι πολύ σημαντικό θεμα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να νομοθετήσει ώστε οι πολίτες να αισθάνονται σίγουροι ότι τα δεδομένα τους είναι ασφαλή και χρησιμοποιούνται με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να ελέγχουμε εμείς το μέλλον μας, τόνισε.
Στο θέμα της ακρίβειας και τον ρόλο των πολυεθνικών, σ’αυτό, ο κ. Κατσαούνης τόνισε ότι η ΕΕ θα πρέπει να τα δει και να έχει κοινή πολιτική γιατί οι πολυεθνικές μπορούν να διαφοροποιούν λίγο το προϊόν τους και να το πουλάνε σε άλλη τιμή σε μια διαφορετική, μικρή αγορά.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος