Δ. Καιρίδης στο Πρώτο: Όσοι αντιλαμβάνονται το Υπ. Εθ. Άμυνας ως παράσταση και καρνάβαλο δεν προσφέρουν στην αποτροπή της τουρκικής επιθετικότητας (audio)

«Όσοι αντιλαμβάνονται το Υπ. Εθνικής Άμυνας ως παράσταση και ως καρνάβαλο, όπως είχε σε μεγάλο βαθμό μετεξελιχθεί η θέση του Υπουργού Άμυνας την περίοδο 2015-2019, δεν προσφέρουν καθόλου καλό έργο στην ελληνική αποστολή αποτροπής της τουρκικής επιθετικότητας» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ, διεθνολόγος, Δημήτρης Καιρίδης σε σχέση με το «απειλητικό» προς την τουρκική ηγεσία περιεχόμενο του tweet του πρώην Υπ. Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

«Είναι σημαντικό που επισημαίνετε το tweet» ανέφερε ο κ. Καιρίδης στον Χρήστο Μιχαηλίδη στη διάρκεια της εκπομπής «Καθρέφτης» στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 «για να θυμηθούμε τι περάσαμε και τι θα πει λαϊκισμός, ο οποίος είναι εύκολος στα μεγάλα λόγια, αλλά επί της πράξης όταν χρειάζονται τα υποβρύχια μας τις σύγχρονες τορπίλες ή τα μιράζ μας την απαραίτητη συντήρηση για να μπορούν να πετάνε με αξιοπιστία και να έχουμε ισχυρή αμυντική αποτροπή, εκεί είχαμε τα τεράστια γνωστά προβλήματα».

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου, ότι ο κ. Καμμένος υπήρξε βουλευτής και υπουργός προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ, ο κ. Καιρίδης απάντησε «υπάρχουν οι αμαρτίες, βέβαια, καλά κάνετε και το επισημαίνετε. Κι εγώ μαζί σας σε αυτό. Να διδαχθούμε τα μαθήματα. Βέβαια, η ΝΔ δεν του εμπιστεύτηκε το Υπ. Εθνικής Άμυνας. Έχει μια διαφορά το τι εμπιστεύεται ο καθένας σε ποιον. Για να καταλάβουμε από τι γλιτώσαμε».

Ερωτηθείς αν πραγματικά έχουν ανέβει οι τόνοι σε υψηλό βαθμό από την Τουρκία, ο κ. Καιρίδης υπογράμμισε «λεκτικά έχουμε μια απίστευτη ένταση, τέτοια που δεν είχαμε δει μέχρι το προηγούμενο διάστημα». Η σημερινή ένταση, σημείωσε, περιλαμβάνει προσωπικές και αήθεις επιθέσεις, προσβολές που είναι απολύτως ασυνήθιστες. «Με καφενειακού τύπου εκφράσεις, αντριλίκια και όλα αυτά που αποδεικνύουν την απόσταση που χωρίζει την Τουρκία όχι μόνο από το Διεθνές Δίκαιο αλλά και από τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Φανταστείτε πώς τα αντιλαμβάνονται αυτά οι Φινλανδοί και οι Σουηδοί, οι οποίοι είναι πραγματικά σοκαρισμένοι από αυτού του τύπου την διάλεκτο» συμπλήρωσε.

«Όμως έχουμε και μια συγκεκριμένη αναβάθμιση της τουρκικής προκλητικότητας με την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, γιατί αυτό το δόγμα δεν το έχουν ακόμα διαμορφώσει, δεν είναι σε πλήρη ανάπτυξη. Είναι σαν προκαταρκτικά τροχιοδρομικά πυρά, να δουν αν θα τους βγει, πώς θα το διαμορφώσουν ότι τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου τελούν υπό ελληνική κυριαρχία υπό αίρεση, που είναι κάτι πρωτοφανές στο Διεθνές Δίκαιο με την γνωστή επιστολή που απέστειλε στον ΟΗΕ και την επανάληψη αυτών των επιχειρημάτων κατά καιρούς από τον Ερντογάν, τον Τσαβούσογλου και τους λοιπούς θα έχει ενδιαφέρον.  Όπως είναι ενδιαφέρον ότι έχει ανέβει το θέμα Ελλάδα στα κεντρικά δελτία στα κεντρικά κανάλια, στον κεντρικό δημόσιο διάλογο της Τουρκίας, όπως δεν ήταν μέχρι πρόσφατα» πρόσθεσε μεταξύ άλλων, ο κ. Καιρίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος