Δ. Καιρίδης στο Πρώτο: Η Ελλάδα είναι σαν το τσάμικο – Μπήκα στην πολιτική λόγω… Τσίπρα – Θα ήθελα να είμαι ο Μότσαρτ (audio)

«Κάποτε ένας Αμερικάνος φίλος, μου είχε πει ότι η Ελλάδα είναι σαν το τσάμικο. Ένας μπροστά “χτυπιέται” και οι άλλοι πίσω “σέρνονται”. Και αν το καλοσκεφτείτε, αυτό συμβαίνει, σε δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικές εταιρείες και οικογένειες. Ένας “τραβάει το κουπί” από το πρωί μέχρι το βράδυ, και χάρη σε αυτόν  το σύστημα και οι άλλοι “σέρνονται”».

Αυτό τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πάντειο, Δημήτρης Καιρίδης, σε μια απολαυστική συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 και 91,6 και στην εκπομπή «Η σωστή ώρα» με τον Μάκη Προβατά και τη Νατάσα Μπαστέα.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η μητέρα του ήταν αντίθετη, «με κατάρες» στην απόφασή του να ασχοληθεί με την πολιτική, από τη στιγμή που ήταν καθηγητής. Ερωτηθείς για τους λόγους που τον ώθησαν στην κίνηση αυτή, είπε ότι η απάντηση ήταν απλή. «Αλέξης Τσίπρας και 2015. Το 2015 ήταν ένα σοκ με τη διακινδύνευση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και θέσης της χώρας. Υπήρχε όλο το πολιτικό υπόβαθρο, αλλά αν δεν υπήρχε ο συνδυασμός Τσίπρα- Μητσοτάκη, ο ένας να με ωθήσει ο άλλος να με έλξει, σε συνδυασμό με μια “τρέλα” για το “ριψοκίνδυνο άλμα”, δεν είχα φτάσει να ασχοληθώ», υπογράμμισε.

Ανέφερε, μάλιστα, πως εάν ήταν καλλιτέχνης θα ήθελε να είναι ο Μότσαρτ. «Τη ζωή του δεν ξέρω αν ήθελα να τη ζήσω, αλλά τη μουσική του σίγουρα. Ήταν μεγαλοφυία», υπογράμμισε, λέγοντας πως όταν βλέπει με τα παιδιά του τον «Μαγικό αυλό», διαπιστώνει πως «η ακατέργαστη παιδική ψυχή ανταποκρίνεται χωρίς τις συμβάσεις του πολιτισμού που έρχονται με τα χρόνια».

Ο κ. Καιρίδης είπε πως ως μαθητής ήταν «ανταγωνιστικός και απουσιολόγος», αλλά για τα παιδιά του θέλει να είναι ευτυχισμένα και να μην πιέζονται με τα μαθήματα. Παραδέχθηκε ότι οι σημερινές γενιές μπορεί να ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες στην ιστορία της ανθρωπότητας, «αν και έχουν δυνατότητες τις οποίες εμείς δεν είχαμε» και λέγοντας πως «σίγουρα, τα παιδιά σήμερα είναι πιο ελεύθερα».

Θυμήθηκε, από την παιδική του ηλικία, την αδερφή της γιαγιάς του, μια «γεροντοκόρη, κομμουνίστρια,  που ψήφιζε ΚΚΕ κρυφά», και επειδή είχε τραβήξει πολλά δεν άφηνε τα παιδιά να παίρνουν μέρος σε πολιτικές συζητήσεις.

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε- μεταξύ άλλων – και στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, λέγοντας πως ο ίδιος μιλά για την απειλή της κλιματικής κατάρρευσης, «γιατί έχουμε τη μεγαλύτερη απειλή που έχει να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα στην ιστορία της. Έχουμε πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή μας για τα μεγάλα που χρειάζεται να γίνουν, μας τα λένε οι επιστήμονες, αλλά ζούμε σε μια αντιεπιστημονική εποχή, που αμφισβητείται η επιστημονική γνώση. Τη θέση της παίρνει συχνά το διαδίκτυο, οι θεωρίες συνωμοσίας», δήλωσε.

Τόνισε, πάντως, ότι στην Ευρώπη «έχουμε κάνει μια πρόοδο» και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην Ασία, στις αναπτυσσόμενες χώρες, οι οποίες καταναλώνουν και εκπέμπουν αέρια και το θεωρούν δικαίωμά τους και θεωρούν ότι δεν πρέπει «να τους πούμε εμείς τώρα που αρχίζουν να πλουτίζουν, να πάψουν να πλουτίζουν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος