Δ. Καιρίδης: «Δώρο» Τσίπρα στην κυβέρνηση η πρόταση μομφής – Εκτονώνει την πίεση – Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ το ΚΙΝΑΛ (audio)

Την εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας, με την πρόταση μομφής που κατέθεσε, εκτονώνει την πίεση προς την κυβέρνηση, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δημήτρης Καιρίδης, οι οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Σε ρυθμούς επικαιρότητας» με τον Αλφόνσο Βιτάλη, είπε χαρακτηριστικά ότι «το βέβαιο είναι ότι μας έκανε ένα δώρο».

Μίλησε για διαγκωνισμό στον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα γίνει πιο «έξαλλος», τονίζοντας ότι σε επίπεδο λογικής συνέπειας, θα έχει πρόβλημα ο κ. Ανδρουλάκης, γιατί δεν μπορεί να συντάσσεται με την καταψήφιση της κυβέρνησης και να μη ζητά εκλογές. «Δεν γίνονται αυτά. Τα διλήμματα θα τεθούν πιεστικά και θα χρειαστούν απαντήσεις, όχι “ήξεις αφίξεις”, “και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα”».

Σύμφωνα με τον κ. Καιρίδη, η πρόταση μομφής δεν γίνεται για την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά για το ΚΙΝΑΛ, τον κ. Ανδρουλάκη, τις δημοσκοπήσεις και τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτές οι προτάσεις μομφής πάντα ενισχύουν τον δικομματισμό. Ενισχύουν αυτόν που τις κάνει και αυτόν που τις δέχεται. Δημιουργούν πίεση στον ενδιάμεσο. Το θύμα θα είναι το ΚΙΝΑΛ διότι εκεί έχει πρόβλημα ο ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τα εσωκομματικά του προβλήματα ενόψει συνεδρίου, καθώς δεν θέλουν να αφήσουν τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει τις αλλαγές που θέλει να κάνει στο κόμμα του», επισήμανε.

Ωστόσο, όπως είπε, «θεσμικά καλωσορίζουμε αυτή τη συζήτηση», προσθέτοντας ότι «μπορούν να βγουν και χρήσιμα συμπεράσματα για το τι κράτος θέλουμε».

«Είναι σημαντικό το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα στην κακοκαιρία Υπήρξε μια μεγάλη ταλαιπωρία, έχουν ήδη αρχίσει να αναλαμβάνονται οι ευθύνες, είχαμε παραιτήσεις στην Αττική Οδό και αποζημιώσεις και έπεται συνέχεια το έχει πει ο πρωθυπουργός, αλλά όλα στον καιρό τους. Να λήξει η κρίση, ακόμα βλέπετε ότι το Δημόσιο λειτουργεί με τηλεργασία, έχουμε την τηλεκπαίδευση εδώ στην Αττική. Ευτυχώς η συντριπτική πλειονότητα των προβλημάτων έχουν αντιμετωπιστεί, οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί. Υπάρχουν ακόμα κάποια λίγα προβλήματα που πρέπει να τα προσέξουμε και γίνεται μια μεγάλη κινητοποίηση», ανέφερε.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της ακρίβειας, ο βουλευτής της ΝΔ αντέτεινε ότι «το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών με τις 16 μειώσεις φόρων, με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, με τη μικρή αύξηση του κατώτατου μισθού και την πιο γενναία που θα ακολουθήσει τον Μάιο, θα αποκατασταθεί και θα βελτιωθεί».

«Και τα νούμερα αυτό λένε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε πρόβλημα με την ακρίβεια, το οποίο είναι ένα πρόβλημα κατεξοχήν εισαγόμενο και η χώρα μας το αντιμετωπίζει καλύτερα από ότι η Γερμανία», υπογράμμισε ο κ. Καιρίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος