Cyber Monday: Σε γενικές διαδικτυακές προσφορές ελπίζουν οι καταναλωτές (video)

H Black Friday πέρασε με χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού το καταναλωτικό κοινό απευθύνθηκε κυρίως σε μεγάλα καταστήματα (αλυσίδες) ή εμπορικά κέντρα για τις αγορές τους, μετέφερε στο ρεπορτάζ της η Νία Αβδελλή στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις έξι».

Η Black Friday όπως και η Cyber Monday που μπήκαν στα τελευταία χρόνια στη ζωή των Ελλήνων δεν είναι χαρακτηρισμένες «εκπτωτικές» περίοδοι, αλλά προωθητικές ενέργειες, με δελεαστικές προσφορές για προϊόντα που δεν έχουν πωληθεί το προηγούμενο διάστημα.

Η Cyber Monday ξεκίνησε στο πλαίσιο της προσπάθειας να αυξηθούν τα έσοδα από πωλήσεις στο διαδίκτυο και κυρίως για ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά προϊόντα σε αντίθεση με την Black Friday που στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ αφορούσε σε πωλήσεις εντός των καταστημάτων με προσφορές που έφταναν ακόμη και στο 90% της αρχικής τιμής.

Οι προσδοκίες της αγοράς είναι μεγάλες αν και οι προσφορές στο διαδίκτυο «τρέχουν» τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο οι καταναλωτές ,επιζούν ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας οι επιχειρήσεις θα προχωρήσουν σε πιο γενναίες εκπτώσεις.

Πάντως, με ορόσημο τη μέρα των ευχαριστιών στην Αμερική έχουν «θεσπίσει» αρκετές ημέρες προσφορών και φαίνεται ότι στη ζωή μας μπαίνει σιγά σιγά η «Small Business Saturday» (το Σάββατο που ακολουθεί της Πέμπτης των Ευχαριστιών) και η οποία προτρέπει τους καταναλωτές να επισκεφθούν συνοικιακά μαγαζιά, αλλά και η Giving Tuesday η οποία ενθαρρύνει τους ανθρώπους σε ένα παγκόσμιο κίνημα γενναιοδωρίας και προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Ρεπορτάζ: Νία Αβδελλή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος