CraftHub: ‘Ενα ευρωπαϊκό έργο που στηρίζει τους δημιουργούς με έμφαση στην τέχνη

Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου CraftHub  θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου 2021, στη 2.00μ.μ. Το έργο CraftHub, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Creative Europe» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεκινά παρουσιάζοντας τα θέματα και τους στόχους αυτής της φιλόδοξης πρωτοβουλίας που επικεντρώνεται στην Τέχνη στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και της συνεχιζόμενης σημασίας της στη σύγχρονη πρακτική.

Η εναρκτήρια συνάντηση φιλοξενείται από τους Noel Davidson & Lorraine Bowen από το Entrepreneurs Academy, ενώ περιλαμβάνει μια σειρά ομιλητών από τη δημιουργική βιομηχανία, όπου θα παρουσιαστούν και άλλα έργα και πρακτικές από όλη την Ευρώπη.

Στο συνέδριο θα αναπτυχθούν οι εξής θεματικές:

  • Δημιουργικότητα και δημιουργική διαδικασία
  • Η κληρονομιά της τέχνης και η ιστορία της στην Ευρώπη.
  • Συνδέσεις και οφέλη για τους επωφελούμενους σε προγράμματα της ΕΕ.

«Το σημαντικότερο κομμάτι του έργου αυτού είναι ότι καλλιτέχνες της χώρας μας θα μπορούν να αλληλεπιδράσουν με μεγάλα Ινστιτούτα του Εξωτερικού και να θέσουν υποψηφιότητα για υποτροφίες σε 8 Ευρωπαϊκές Χώρες» όπως δήλωσε η Διευθύντρια της εταιρίας OECON Group, κα Τσαλταμπάση, που είναι και ο Διαχειριστής του Έργου για την Ελλάδα. «Για εμάς στην OECON Group η Δημιουργική Βιομηχανία αποτελεί σοβαρό άξονα ανάπτυξης της Οικονομίας της χώρας μας, εξ’ ου και συγχρηματοδοτούμε αυτό το έργο διπλασιάζοντας το επιδοτούμενο κονδύλιο της Ε.Ε. ». Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Έργου ανέλαβε η αεικίνητη Εβίτα Σταύρου του Fix in Art.

Στη διάρκεια του συνεδρίου θα ανακοινωθεί και η Ανοιχτή Πρόσκληση για τις αιτήσεις των νέων δημιουργών για τις 42 διακρατικές υποτροφίες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τις δημιουργίες τους σε ένα φεστιβάλ, μια έκθεση και μια πολυτελή έκδοση.

Κλειστέ την θέση σας εδώ: Craft Hub – Inspired by Creativity , Heritage & Connectivity Tickets, Wed 21 Apr 2021 at 12:00 | Eventbrite

Πληροφορίες για το έργο CraftHub

Το CraftHub, που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι μια εταιρική σχέση 9 ευρωπαϊκών οργανισμών που περιλαμβάνει τα:

  • Carlow County Council (Iρλανδία)
  • University of Wales Trinity Saint David (Ουαλία)
  • Glasmalerei Peters Studio (Γερμανία)
  • Materahub (Iταλία)
  • Design Skolen Kolding (Δανία)
  • Craft Scotland (Scotland)
  • NOVA School of Science and Technology (Πορτογαλία)
  • OECON Group (Ελλάδα)
  • OSLOMET (Nορβηγία)

Οι δραστηριότητες του έργου περιλαμβάνουν τη διερεύνηση και καταγραφή δεξιοτήτων και διαδικασιών χειροτεχνίας· τη διαφορετική εφαρμογή τους στη δημιουργική πρακτική σε ολόκληρη την Ευρώπη· και ζητήματα πολιτισμικής ιδιαιτερότητας.

Οι κύριοι στόχοι του έργου είναι:

  • Η δημιουργία ενός Ψηφιακού Αποθετηρίου με τη μορφή βιβλιοθήκης υλικού και περιεχομένου πολυμέσων.
  • Η υποστήριξη της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, για τέχνες που βρίσκονται σε κίνδυνο, αναβίωση για απολεσθείσες / ανακτηθείσες δεξιότητες και τεχνικές χειροτεχνίας.
  • Ο προσδιορισμός των πολιτισμικών/διακρατικών διαφορών στη Δημιουργική Βιομηχανία και η δυναμική του αποθετηρίου που θα δημιουργηθεί.

Αυτό θα υλοποιηθεί μέσω ενός ολοκληρωμένου και συναρπαστικού προγράμματος που θα επιτρέψει τη δημιουργία νέων χειροτεχνικών εργασιών και πειραματικών ερευνών που υποστηρίζεται από 42 διακρατικές υποτροφίες, 305 ημέρες δημιουργικών εργαστηρίων, 1 φεστιβάλ, 7 εκθέσεις και 2 συνέδρια. 

Επίσημα κανάλια του έργου CraftHub:

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος