Χρ. Σταμούλης στο Πρώτο: Δεν νομίζω ότι η Εκκλησία θα εξαιρεθεί από την απόφαση για είσοδο μόνο εμβολιασμένων (audio)

Την εκτίμηση ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, με την ανακοίνωσή της για τους εμβολιασμούς στηρίζει τη χρήση του εμβολίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξέφρασε ο καθηγητής της Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας στο ΑΠΘ, Χρυσόστομος Σταμούλης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» με τον Ανδρέα Παπασταματίου.

Τόνισε, δε, ότι η Ιεραρχία δεν θα μπορούσε με κάποια υποχρεωτικού χαρακτήρα μέτρα, να υποκαταστήσει την Πολιτεία. Παράλληλα όμως, υποστήριξε, πως δεν βλέπει, με ποιο τρόπο θα μπορούσε να εξαιρεθεί η Εκκλησία, από την απόφαση της Πολιτείας για είσοδο μόνο εμβολιασμένων στους κλειστούς χώρους, άρα και στους ναούς. «Και η Εκκλησία, θα πρέπει να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Πολιτείας, ασκώντας τον σχετικό έλεγχο», συμπλήρωσε ο καθηγητής Θεολογίας.

Όσον αφορά στην χρήση μάσκας στους ναούς, ο κ. Σταμούλης τόνισε «ότι θεολογικές απόψεις, που υποστήριζαν ότι η μάσκα αποτελεί ύβριν για το Άγιο Πνεύμα, αυτές έχουν τον χαρακτήρα της ύβρεως». Αφού, όπως υπογράμμισε, «το Άγιο Πνεύμα είναι το πνεύμα της Αγάπης κι αν η αγάπη ζητάει τη μάσκα προκειμένου να σωθούν οι άνθρωποι και να προχωρήσει ο Πολιτισμός και η Κοινωνία μας, δεν έχουμε άλλο τρόπο παρά να φορέσουμε τη μάσκα, όπως φοράμε μία ζακέτα τον χειμώνα όταν κρυώνουμε».

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος