Χρ. Ιακώβου στο Πρώτο: Έκανε λάθη ο Πύρρος Δήμας (audio)

«Δεν ήταν σωστό να κάνει αυτά που έκανε ο Πύρρος και να πάρει ανθρώπους έξω από το άθλημα, που του έλεγαν αυτά που είχαν συμφέρον οι ίδιοι για να μπουν μέσα στο άθλημα. Μπήκαν διάφοροι από έξω γιατί «τον έγλυφαν», δεν του τα έλεγαν σταράτα, ο Πύρρος τους άκουγε και έγινε το μπέρδεμα», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο προπονητής άρσης βαρών, Χρήστος Ιακώβου, με αφορμή το ξέσπασμα του Θοδωρή Ιακωβίδη.

«Το παιδί το σκάσανε. Να μην έχει λεφτά ένας αθλητής είναι το χειρότερο πράγμα. Θέλω να πω ένα μπράβο στον Θοδωρή που βγήκε και είπε όλα αυτά, γιατί μπορεί να βοηθήσει το άθλημά μας».

Ο Πύρρος Δήμας δεν μας άκουγε

«Το θέμα είναι μια καλή διοίκηση, ο Πύρρος είχε τον Γιώργο τον Ηλιού, τον έβαλε στην μπάντα. Εμένα, όποτε του μιλούσα, δεν με άκουγε ποτέ. Πόσες φορές του είχα πει πάμε μαζί στο υπουργείο, να φωνάξουμε, να πάρουμε λεφτά για τα παιδιά, και μου απαντούσε ναι ναι, μόλις έρθω από την Αμερική θα πάμε. Ποτέ δεν το έκανε. Του είχα πει την τελευταία φορά, κάτσε να τα βρεις με όλα τα παιδιά, έλα μαζί και εσύ. Όχι εγώ δεν κάθομαι με αυτούς στο ίδιο τραπέζι. Δεν γίνεται έτσι η διοίκηση. Έκανε λάθη. Δεν μπορούσαν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι. Ο Πύρρος είχε τον σύμβουλό του, τους ανθρώπους του γύρω του, αυτοί του έλεγαν άλλα, αυτός δεν άκουγε τα παιδιά. Αυτούς που ήταν μαζί για 20 χρόνια στο ίδιο πλατό και έκαναν προπόνηση μαζί από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Δηλαδή αν δεν ακούς αυτούς που έχεις περάσει όλα τα χρόνια της ζωής σου από 19 χρονών μέχρι τα 32 και να μην μπορείς να συνεννοηθείς, κάτι φταίει».

Αυτά που είπε ο Θοδωρής Ιακωβίδης συμβαίνουν τα τελευταία 12 χρόνια, ανέφερε ο κ. Ιακώβου. «Από το 2008, άρχισε η φθορά στην άρση βαρών, είναι γνωστά τα προβλήματα. Βάλαμε τον Πύρρο μπροστά για να μπορέσει να βοηθήσει, γιατί είναι γνωστός παγκοσμίως και εδώ στην Ελλάδα τον ξέρουν και οι πέτρες, να μπορέσει να ξεκινήσει ξανά το άθλημα και να πάει μπροστά. Το θέμα είναι η κακή διοίκηση, να μην μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, όλοι οι αθλητές, οι ολυμπιονίκες. Ο κάθε ένας να περάσει από μία θέση και τελικά να παραιτηθεί ή να τον παραιτήσουν. Η φαγωμάρα, το ότι δεν υπήρχαν χρήματα, όλα αυτά φταίνε και έτσι ξεκίνησε η πτώση».


Τα ήξεραν όλοι

«Το ήξεραν όλοι και ο Υπουργός το ήξερε. Να μην λένε σαχλαμάρες. Ο Πύρρος λέει σαχλαμάρες, ο Υπουργός βγήκε και είπε, η ομοσπονδία. Ξέρετε πόσες φορές πήγε η δική μου η ομάδα και του είπε ότι έχουμε πρόβλημα, δεν μπορούν να γυμναστούν τα παιδιά, δεν έχουν λεφτά να φάνε και τρώνε από συσσίτια, του το έχουν πει. Τι κάνανε, δεν το ξέρανε; Τρώγανε από συσσίτια της Καλλιθέας. 4-5 ταλέντα έφυγαν εξαιτίας της ομοσπονδίας».

Εξήγησε πως την εποχή την δική του, ήταν η χρυσή εποχή του αθλητισμού, τα χρήματα ήταν πολλά, αλλά επανέλαβε πως δεν είναι αυτό που κάνει την διαφορά. Επί διοίκησης Γιάννη Σγουρού, είπε, 102 σωματεία τον ψήφιζαν δια βοής, με όλους τα είχε καλά με όλους συνεργαζόταν.

«Φταίει η πολιτεία που έκοψε πάρα πολλά χρήματα από την άρση βαρών αλλά φταίει και η διοίκηση. Αυτοί ποιοι είναι που έφερες δίπλα σου, για ποιον λόγο; Ένας, δύο, ήταν καλοί, προσέφεραν και ακόμα προσφέρουν αλλά οι υπόλοιποι ήρθαν περαστικοί όλοι, μπαίναν και έβγαιναν. Η θεραπεία μία είναι, ο Πύρρος Δήμας να κάνει πίσω, να έρθει να κάτσει με όλα τα παιδιά στο τραπέζι, να δώσει ρόλους, σε αυτούς που ξέρουν, που είναι του αθλήματος, όχι στους παράγοντες. Να κάτσει και να συνεργαστεί».

 

 

«Το άθλημα πεθαίνει και όποιος δεν το βλέπει έχει παρωπίδες» δήλωσε ο Βαλέριος Λεωνίδης στα «Νέα», με τον κ. Ιακώβου να συμφωνεί με την φράση του αυτή.

Αναφορικά με το ντόπινγκ και την σύνδεσή του με την άρση βαρών, ο κ. Ιακώβου σημείωσε «το άθλημα αυτό έχει πολύ ντόπινγκ, είναι αλήθεια. Όλα τα αθλήματα έχουν, δεν υπάρχουν αθλήματα που δεν πιάστηκαν ή δεν πιάνονται. Το θέμα είναι σαν διοίκηση τι κάνεις. Και να μην λένε από πίσω, ο Ιακώβου φταίει, γιατί μετά από εμένα βγήκαν τόσο άλλα ντόπινγκ. Το θέμα δεν είναι αυτό, το θέμα πως θα κάνεις τα παιδιά που έρχονται στο άθλημα να έχουν να μπορούν να δουλέψουν, να δοθούν στο άθλημα. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων νεανίδων πριν λίγες μέρες είχε 250 παιδιά».

Το άθλημα έχει μέλλον, είπε τέλος ο κ. Ιακώβου, «να βοηθήσει και το κράτος να βρεθούν σπόνσορες, να δοθούν κάποια λεφτά και όχι να υπάρχουν μίζες στους σπόνσορες, να πηγαίνουν τα λεφτά όλα στην άρση βαρών, στο ταμείο τους».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ