Χωρίς προβλήματα το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Κάσο

Ευχάριστη έκπληξη για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου αποτέλεσε το λευκό τοπίο που δημιουργήθηκε, από το πέρασμα της κακοκαιρίας, ευτυχώς χωρίς να προκαλέσει προβλήματα.

Την τελευταία ημέρα του λεγόμενου τριγώνου του διαβόλου της “Ελπίδας” διανύει η Κάσος. Με δυνατούς βόρειους ανέμους 9 Μποφώρ, το νησί γνώρισε την χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων 40 ετών, σημειώνει ο δήμαρχος Μιχάλης Ερωτόκριτος.

Η χιονόπτωση έπληξε την νότιο Κάσο, σε υψόμετρο από 200 έως 550 μέτρα, δηλαδή μεγάλο για τα δεδομένα του νησιού, όπου ευτυχώς δεν υπάρχουν οικισμοί.

Η καθημερινή ζωή των περίπου 1000- 1200 μονίμων κατοίκων δεν έχει επηρεαστεί από την χιονόπτωση, καθώς δεν κτύπησε κατοικημένες περιοχές, σημειώνει ο κ. Ερωτόκριτος. Το ευχάριστο είναι πως δεν σημειώθηκαν ζημίες στην αγροτική παραγωγή και δεν υπήρξαν απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο.

Ένα ορεινό κατά βάση νησί με υψηλότερη κορυφή τον Πριώνα, με θερμό, σχεδόν ξηρό κλίμα, φημίζεται για τους ήπιους χειμώνες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά με κύριο χαρακτηριστικό τους ισχυρούς ανέμους.

Αν και ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση για την Κάσο, η Πολιτική Προστασία ήταν σε ετοιμότητα και δεν υπήρξαν απρόοπτα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος