Χιροσίμα: 74 χρόνια μετά

Συμπληρώνονται σήμερα 74 χρόνια από την ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα, στην πρώτη επίθεση που γνώρισε η ανθρωπότητα με τη χρήση πυρηνικής ενέργειας.
Με αφορμή την επέτειο, ο Δήμος της Χιροσίμα κάλεσε τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε να υπογράψει τη συνθήκη του ΟΗΕ για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων.
Κάτοικοι της πόλης συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Πάρκο της Μνήμης για την Ειρήνη, προσευχήθηκαν με αναμμένα κεριά και καταθέσαν στεφάνια στη μνήμη των θυμάτων.

«Ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται, δεν μπορεί να δώσει λύση στα βασικά λαϊκά προβλήματα, ούτε να εξασφαλίσει ειρήνη για τους λαούς», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

“Η αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, η πάλη για την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, για απεμπλοκή από ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, είναι αναπόσπαστη με την πάλη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου με τους λαούς κυρίαρχους και τη δική τους εξουσία, που θα μπορεί να διασφαλίζει την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος