Χίος: Εγκάρδια υποδοχή στην Αμάλ την πελώρια μαριονέτα σύμβολο όλων των εκτοπισμένων προσφύγων

Array

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στη Χίο που υποδέχθηκε την Αμάλ, τη μαριονέτα πρόσφυγα που πραγματοποιεί το πανευρωπαϊκό ταξίδι της, μεταφέροντας το μήνυμα να μην ξεχάσουμε τα ανήλικα προσφυγόπουλα.

Με παινέματα την καλωσόρισαν τα παιδιά του νησιού και με παραδοσιακά τραγούδια, γραμμένα ειδικά για αυτήν.  Για το μεγάλο ταξίδι της προσφυγοπούλας Αμάλ από τη Συρία που ψάχνει τη μητέρα της.
Φθάνοντας με βάρκα, περπάτησε στην προκυμαία του νησιού, προκαλώντας την προσοχή όλων, η  μεγάλη μαριονέτα, με ύψος 3,5 μέτρα.

Στον δρόμο προς την κεντρική πλατεία Βουνακίου, η μικρή Αμάλ βρέθηκε να συνοδεύεται ακόμα και από προσφυγόπουλα που βρίσκονται στο νησί με τις οικογένειές τους.

Μετά τις ευχές, δέχθηκε τα δώρα των παιδιών του 11ου Δημοτικού Σχολείου, για να γνωρίσει το νησί, να πάρει δύναμη και να συνεχίσει το μακρύ της ταξίδι.

Για τα παινέματα, χρειάστηκε η πολύμηνη προετοιμασία του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου με τη Φιλαρμονική του Δήμου, του Μουσικού Σχολείου Χίου, της ομάδας κρουστών Brasilionico και παιδιών προσφύγων που συμμετείχαν στο ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσικού Φεστιβάλ.
Ξεκινώντας από την πόλη Γκαζιαντέπ της Τουρκίας, η μικρή Αμάλ θα διασχίσει 8.000 χιλιόμετρα.
Μετά τη Χίο, θα επισκεφθεί και άλλες ελληνικές πόλεις, ενώ θα αναχωρήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου από τον Πειραιά για την Ιταλία, και μέσα από μία σειρά πόλεων διάφορων ευρωπαϊκών χωρών, θα καταλήξει στο Μάντσεστερ της Βρετανίας, στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ πολιτισμού «The Walk»- το ταξίδι» όπως έχει αποδοθεί στα ελληνικά. Με  το μήνυμα να μην ξεχάσουμε αυτά τα παιδιά!

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3,ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΥΛΙΩΤΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος