Χιονισμένο τοπίο από την Φλώρινα έως τις Σποράδες

Χωρίς προβλήματα, αλλά με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -9 έως -5 βαθμούς Κελσίου, η Φλώρινα περιμένει το πέρασμα της “Ελπίδας”, ενώ στις Σποράδες η κακοκαιρία  προκάλεσε χιονόπτωση που έφτασε έως τις παραλίες της Σκοπέλου και της Σκιάθου.

Από τα βόρεια ορεινά έως τις νησιωτικές περιοχές η επέλαση της “Ελπίδας”, κάλυψε την χώρα με χιόνι.

Η δημοσιογράφος Θωμαή Αδάμου στέλνει τις εικόνες ενός τοπίου, που θυμίζει τις νύχτες στο παγωμένο αρκτικό βορρά, ενώ κάποιες ώρες την νύκτα η θερμοκρασία πλησίασε τους -16 βαθμούς. Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες στον δήμο Φλώρινας και στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 48ωρο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν προκληθεί προβλήματα, καθώς άπαντες είναι εξοικειωμένοι με το χιόνι και έχουν προχωρήσει στις προμήθειες, που απαιτούνται για θέρμανση και διατροφή, χωρίς να υποχρεώνονται σε επικίνδυνες μετακινήσεις.

Η χιονόπτωση, που ξεκίνησε με την καταιγίδα “Διομήδης”, συνεχίζεται με μεγάλη ένταση με την κακοκαιρία “Ελπίδα”, την οποία όλοι ελπίζουν να ξεπεράσουν αλώβητοι. Λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών τα σχολεία δεν λειτούργησαν σε Φλώρινα και Πρέσπα.

Στις Σποράδες το χιόνι άρχισε να πέφτει από τα χαράματα με διαδοχικά κύματα, ενώ τα σχολεία είναι κλειστά. Η χιονοθύελλα κτύπησε το βόρειο τμήμα της Σκοπέλου.  Μηχανήματα του δήμου επιχειρούν, για την διάνοιξη του επαρχιακού δικτύου σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο. Οι ισχυροί άνεμοι έφταναν σε ένταση τα έξι-εφτά μποφόρ, με αποτέλεσμα τα μικρά σκάφη να δέσουν στα λιμάνια. Το πλοίο της γραμμής από τον Βόλο βρίσκεται εν πλω, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένονται μετά τις μεσημεριανές ώρες.

Ο μηχανισμός ήταν σε ετοιμότητα και όπως εξηγεί δημοσιογράφος Φρόσω Παύλου, το ευτύχημα με τα νησιά είναι πως δεν χρειάζονται μεγάλες ποσότητες αλατιού, καθώς οι υδροφόρες τραβούν θαλασσινό νερό, για να ρίξουν στους δρόμους.

Το κύμα της κακοκαιρίας αναμένεται να δείξει το πιο σκληρό του πρόσωπο έως και τα μεσάνυχτα, ενώ από το πρωί της Τρίτης τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος