Χιλιάδες πρόσφυγες κατευθύνονται σε Ρουμανία και Πολωνία-Στο προσφυγικό camp η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων

Δεν έχουν τέλος οι ιστορίες των προσφύγων που εγκαταλείπουν τη χώρα τους για να γλυτώσουν από την φρίκη του πολέμου. Περισσότεροι από 400.000 Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν ήδη φύγει από τα σπίτια τους. Σε όλους τους συνοριακούς σταθμούς των χωρών που συνορεύει η Ουκρανία, σχηματίζονται ουρές αυτοκινήτων πολλών χιλιομέτρων.

Στα σύνορα Ρουμανίας – Ουκρανίας η Επίτροπος Εσωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε, έκανε λόγο για την συγκινητική αλληλεγγύη που επέδειξαν οι ευρωπαίοι και ανακοίνωσε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για να αντιμετωπιστεί μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις.

  Ο Έλληνας Υπουργός μετανάστευσης και ασύλου, επισήμανε πως η Ευρώπη θα σταθεί στο πλάι των Ουκρανών προσφύγων, προσφέροντας άσυλο για έναν χρόνο.

Οδηγία που θεσπίζει ταχεία διαδικασία εισόδου στις χώρες της Ε.Ε, αποφάσισαν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί εσωτερικών υποθέσεων.

Το χιόνι που πέφτει από χθες δυσκολεύει τον αγώνα των καταρρακωμένων προσφύγων  να φθάσουν στη μεθόριο.  Στην άλλη πλευρά των συνόρων, συγγενείς τους υποδέχονται με ανακούφιση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος