Χιλιάδες επισκέπτες στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν

Ο Βόρας, το υψηλότερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδος, με τις ιδανικές συνθήκες χιονιού, υποδέχθηκε την περίοδο των εορτών χιλιάδες σκιέρ που είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν τα αγαπημένα τους χειμερινά σπορ.

Το χιόνι σκέπασε το βουνό έως και 1,5 μέτρο στις κορυφές από τον Οκτώβριο μήνα. Εν τούτοις λόγω των καιρικών συνθηκών με την μεγάλη ηλιοφάνεια γέμισαν με κόσμο τους εξωτερικούς χώρους των σαλέμ αναφέρει ο Θάνος Παναγιωτόπουλος, διευθυντής του κέντρου. Με περίπου 1.300 χιονοδρόμους και 3.000 επισκέπτες το βουνό κυριολεκτικά “βούλιαξε”.

Στο Καϊμακτσαλάν το 50% των επισκεπτών είναι από την Θεσσαλονίκη, αλλά υπάρχουν και πολλοί νησιώτες, οι οποίοι τον χειμώνα βρίσκουν την ευκαιρία για μικρές διακοπές. Η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου συνεχίζεται έως και τις 10- 15 Απριλίου, σημειώνει ο κ. Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας ότι η λεγόμενη κλιματική αλλαγή δεν επηρεάζει τον Βόρα, καθώς έχει 100-115 ημέρες χιονιού τον χρόνο.

Σε μικρή απόσταση, μόλις  από την Θεσσαλονίκη οι επισκέπτες θα πρέπει να ανηφορίσουν για το βουνό εφοδιασμένοι απαραιτήτως με αλυσίδες.

Ο Βορέας, ως προσωποποίηση του όρους Βόρα ή κατ’ άλλους ως προσωποποίηση του βορείου ανέμου, αδελφός του Αιόλου, έπνεε στην γη της Λυγκηστίδας και σκέπαζε για πολλούς μήνες με χιόνι τις πλαγιές του βουνού.

Ξεκινώντας από την βάση του βουνού στα 2.050 μέτρα, οι τολμηροί μπορούν να αρχίσουν μια ανάβαση προς την κορυφή στα 2.524 μέτρα, την τρίτη υψηλότερη της χώρας, όπου βρίσκεται και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, ιστορικό μνημείο του Α΄ ΠΠ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος