Χαρτογράφηση της πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη

Για το πώς θα γίνει η ενεργειακή απεξάρτηση της ΕΕ από την Ρωσία και η πολιτική της ΕΕ για τα πυρηνικά μετά την επίθεση στο εργοστάσιο Ζαπορίζια μιλάει στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή “ΟΜΙΚΡΟΝ 3” ο Κωστής Σταμπολής, Πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΙΕΝΕ.

«Η Ευρώπη έπρεπε να είχε σκεφθεί μερικά χρόνια πιο νωρίς να απεξαρτηθεί από το φυσικό αέριο, που προμηθεύεται από τη Ρωσία διότι η απεξάρτηση από τη Ρωσία, από την οποία προμηθευόμαστε το 40-45% των αναγκών μας δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Και δεν είναι τόσο εύκολη όσο μας την παρουσιάζουν ορισμένα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Υπάρχουν συμβάσεις μακροχρόνιες, υπάρχουν ολόκληρα συστήματα, τα οποία λειτουργούν. Ο προμηθευτής, δηλαδή η Ρωσία έχει κάνει τεράστιες επενδύσεις για να μπορεί να είναι σε θέση να δίνει το αέριο στους Ευρωπαίους καταναλωτές και στις εταιρίες, που το προμηθεύουν και αντίστοιχα και αυτές οι εταιρίες έχουν κάνει πολύ μεγάλες επενδύσεις. Άρα δεν είναι εύκολο από τη μία μέρα στην άλλη να κόψεις τον ομφάλιο λώρο μεταξύ του παραγωγού, που είναι η Ρωσία και του μεγάλου καταναλωτή, που είναι η Ευρώπη», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ.Σταμπολής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος