Χανιά: Με επίκεντρο το Ουκρανικό ξεκίνησε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Ευρώπης

Ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα, το πρωί η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιείται σε ξενοδοχειακή μονάδα στη Γεωργιούπολη Χανίων.

Τις εργασίες άνοιξε με χαιρετισμό της η βουλευτής της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εξέφρασε την ικανοποίηση της για το γεγονός ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας, η συνεδρίαση πραγματοποιείται στην Κρήτη και στα Χανιά. Στο επίκεντρο της συνάντησης ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα ζητήματα ασφαλείας στην Ανατολική Ευρώπη αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στην ομιλία της η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην τελευταία δεκαετία και στα γεγονότα που σημάδεψαν την Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν είχε μέχρι σήμερα καταφέρει να συσπειρώνει γύρω από μια κοινή στρατηγική στις κρίσεις αλλά και στις συγκρούσεις. Σήμερα όμως, η Ε.Ε. φαίνεται ότι συσπειρώνεται και αποκτά κοινό λόγο και μια ενιαία στάση, απαντώντας άμεσα στην ανάγκη ενιαίας και άμεσης πολιτικής, για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Χανιά: Με επίκεντρο το Ουκρανικό ξεκίνησε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΕυρώπηςΣτη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Πολιτικού Συμβουλίου κος Κοξ, ο οποίος αναφέρθηκε στην άμεση ανταπόκριση της Ε.Ε. στο αίτημα της Ουκρανική κυβέρνησης, για πλήρη υποστήριξη της χώρας που δέχθηκε την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων. Η ευρωπαϊκή κοινότητα, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει από τώρα και στο εξής να αποφασίσει τις κοινές, άμεσες δράσεις μέσα από ένα νέο οργανισμό που θα στηρίζει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ενώ παράλληλα και όλες τις διεθνείς παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των οποίων απειλών.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έκανε λόγο για “ασύμμετρες απειλές”, αλλά και ασύμμετρη πολιτική της Ε.Ε. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει ήδη απειλήσει με χρήση πυρηνικών, τόνισε ο κ. Βενιζέλος. Η Ε.Ε. Και οι ΗΠΑ οφείλουν να ανταποκριθούν με ακόμα αυστηρότερες κυρώσεις, αλλά και με την ακόμα πιο δυναμική οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη. Ο πρώην υπουργός, υποστήριξε ότι είναι αναγκαία η ακόμα πιο στενή συνεργασία Ε.Ε. – ΗΠΑ, αλλά και στην περαιτέρω διεθνοποίηση του ΝΑΤΟ. Οι χώρες – μέλη της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ οφείλουν να εργαστούν ακόμα πιο εντατικά στην χάραξη κοινής στρατηγικής, δεδομένης και της ρωσικής επιθετικότητας, κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος