Χανιά: Εμπρησμός η φωτιά στο παλιό λατομείο στο Χορδάκι

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, μετά από φωτιά που ξέσπασε σε παλιό, ανενεργό λατομείο στο Χορδάκι Ακρωτηρίου.

Πρόκειται για ένα τόπο, όπου γίνεται εναπόθεση επεξεργασμένων κλαδιών -πριονίδι- και αποξηραμένο χώμα προκειμένου να δημιουργηθεί μια οργανική ουσία και να μετατραπεί ο χώρος σε δάσος, προκειμένου να γίνει αποκατάσταση Βάση της νομοθεσίας, τα δύο υλικά που εναποτίθενται είναι και για λίπασμα στα χωράφια.

Πρόκειται για χώρο ιδιωτικό και περιφραγμένο, ο οποίος φυλάσσεται και ανήκει στον Δήμο Χανίων και σε ένα ποσοστό δε ιδιώτες κατοίκους της περιοχής.

Χανιά: Εμπρησμός η φωτιά στο παλιό λατομείο στο Χορδάκι

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιδημάρχου Χανίων και Προέδρου της ΔΕΔΙΣΑ Μιχάλη Τσουπάκη στην ΕΡΤ Χανίων, πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια.

Είναι ένα περιστατικό το οποίο έχει συμβεί στο παρελθόν, επί θητείας του αείμνηστου Μανώλη Σκουλάκη, επειδή κάποιοι αντιδρούν στη συγκεκριμένη διαχείριση του χώρου.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιοι κάτοικοι θεωρούν, ότι εκτός από τις φιλικές για το περιβάλλον επεξεργασμένα υλικά που εναποτίθενται στον χώρο,
υπάρχουν και κάποια επικίνδυνα υλικά, όπως απόβλητα από σφαγεία.

Αυτό όμως δεν ισχύει, αφού σύμφωνα με τη νομοθεσία τέτοια υλικά ο Δήμος και η ΔΕΔΙΣΑ απαγορεύεται να τα συλλέξουν και να τα μεταφέρουν σε χώρους διαχείρισης απορριμμάτων.

Προανάκριση διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ αναμένεται ο εντοπισμός και η σύλληψη του δράστη της εμπρηστικής ενέργειας.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος