Στις 17 Μαρτίου 2023 θα εκδικαστεί τελικά η πολύκροτη υπόθεση της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων και συγκεκριμένα στο σκέλος που αφορά 24 κατηγορούμενους, που αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες παράβασης καθήκοντος, της πλαστογραφίας, της χρήσης πλαστού εγγράφου, της έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού αλλά και της δικαστικής χρήσης ψευδούς πιστοποιητικού, και για ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντιπεριφερειάρχης είχε κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος, επειδή επέκτεινε την άδεια λειτουργίας από 16 ατόμων σε 46, ενώ είχε ήδη λήξει και δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου, αλλά και επειδή παρέλειψε να σφραγίσει τη συγκεκριμένη μονάδα, μολονότι έλαβε γνώση των σοβαρότατων κατηγοριών που απαγγέλθηκαν στις ιδιοκτήτριες, με αποτέλεσμα το παράνομο όφελος του ιδιωτικού γηροκομείου.
Σε δηλώσεις της η κ. Παπαδάκη, αναφέρθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις της αρμόδιας υφυπουργού κας Μιχαηλίδου, σχετικά με την αυστηροποίηση του πλαισίου λειτουργίας τέτοιων δομών και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να εξακολουθούν να εργάζονται στη συγκεκριμένη μονάδα έξι κατηγορούμενοι.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, επτά υπάλληλοι της Αντιπεριφέρειας, η ιδιοκτήτρια και συνιδιοκτήτρια της δομής, αλλά και ο γενικός γιατρός, με τους τρεις τελευταίους να έχουν ήδη προφυλακιστεί. Επίσης, κατηγορούμενοι είναι και εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη ιδιωτική δομή.
Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος