Χαλκιδική: Μήνυση από τη δασική υπηρεσία σε παράνομο beach bar- Είχαν οργώσει δασική έκταση με τρακτέρ

Μήνυση κατά των υπευθύνων επιχείρησης beach bar στην παραλία της Λαγόμανδρας Χαλκιδικής υποβλήθηκε από την αρμόδια Δασική Υπηρεσία. Για την περιοχή έχει εκδοθεί πράξη χαρακτηρισμού από το 1981, η οποία αποδίδει στην έκταση δασικό χαρακτήρα.

Το κλιμάκιο του Δασαρχείου Πολυγύρου μετέβη στην περιοχή, κατόπιν εντολής του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Αμυρά, όπου διαπίστωσε παράνομη εκχέρσωση της δασικού χαρακτήρα έκτασης μετά από άροση με τρακτέρ. Μετά την εκχέρσωση, έγινε επίστρωση της εκχερσωμένης επιφάνειας με χαλίκια, τοποθέτηση τροχοφόρας καντίνας, εγκατάσταση μόνιμης ξυλοκατασκευής και ξύλινων διαδρόμων που οδηγούν σε ντους, αποδυτήρια και θάλασσα. Επιπλέον, τοποθετήθηκε τυποποιημένος τσιμεντένιος στύλος για την ηλεκτροδότηση της παράνομης κατασκευής.

O Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε: «Το μήνυμα προς όσους παρανομούν είναι σαφές. Κανείς δεν μπορεί να καταπατά δασικές εκτάσεις. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος βρίσκονται σε εγρήγορση και παρεμβαίνουν άμεσα. Εφαρμόζουμε τους νόμους, προστατεύουμε τα δάση»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος