Χ. Τετράδη (Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο): Δεν υπάρχει ρεύμα ακυρώσεων, καλύτερο από πέρσι το φετινό καλοκαίρι

Η πανδημία θα καθορίσει την κατάσταση στον τουρισμό και το φετινό καλοκαίρι, που εξελίσσεται σαφώς καλύτερα από το καλοκαίρι του 2020, εκτίμησε η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Χριστίνα Τετράδη, μιλώντας στην εκπομπή «Περίμετρος».

Η κ. Τετράδη χαρακτήρισε το καλοκαίρι του 2021 ρευστό και αβέβαιο, με τους πανηγυρισμούς του κλάδου για το άνοιγμα της βρετανικής αγοράς από τη μια, και από την άλλη τις αρνητικές εξελίξεις στην Μύκονο, έναν από τους πιο εμβληματικούς προορισμούς της Ελλάδας, και τους περιορισμούς από τη γερμανική αγορά που είναι η μεγαλύτερη για τη χώρα μας.

Όπως είπε, παρατηρείται σαφώς αύξηση των κρατήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ταυτόχρονα καταγράφονται μειώσεις κρατήσεων από άλλες αγορές, χωρίς ωστόσο να μιλάμε, για την ώρα, για ρεύμα ακυρώσεων. Παρόλα αυτά, η συγκεχυμένη κατάσταση δυσχεράνει και προβληματίζει τους ταξιδιώτες και για αυτό ορισμένοι αναβάλλουν τις κρατήσεις τους.

Όπως είπε, από πέρσι, η Ελλάδα έμεινε στο μυαλό των επισκεπτών από πέρσι ως ασφαλής χωρά, κάτι που «μας έδωσε πολύ σημαντικό προβάδισμα στις προτιμήσεις τους, και αυτό το εισπράττουμε τώρα, που ανοίγει η περίοδος των κρατήσεων.

«Είναι σαφές ότι μιλάμε για ένα καλύτερο καλοκαίρι. Καταρχάς άνοιξαν σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία” είπε η κ. Τετράδη και υπενθύμισε ότι οι προσδοκίες του κλάδου ήταν φέτος να διπλασιαστεί η κίνηση σε σχέση με το καλοκαίρι του 2020. “Δεν ξέρω αν καταφέρουμε να φτάσουμε σε αυτά τα νούμερα, αλλά σίγουρα μιλάμε για ένα καλύτερο καλοκαίρι» εκτίμησε, προσθέτοντας ότι φέτος τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι πιο ευέλικτα για τους ταξιδιώτες. Όπως είπε πέρσι οι ταξιδιώτες ήταν εν δυνάμει φορείς του ιού, ενώ φέτος, έρχονται με το πράσινο πιστοποιητικό και είναι εν δυνάμει υγιείς.

Αναφορικά με τα ξενοδοχεία καραντίνας, ανέφερε ότι δεν έχουν πληρότητες καθώς «δεν έχουμε ιδιαίτερα κρούσματα στον τουρισμό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος