Χ. Πρωτόπαπας στο Πρώτο: Δεν υπάρχει αντιπαράθεση-Οι αναφορές του τέως πρωθυπουργού δεν απαντήθηκαν (audio)

«Δεν υπάρχει αντιπαράθεση. Αντιπαράθεση είναι όταν υπάρχουν εκατέρωθεν αναφορές ή επιθέσεις. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Εγώ είδα βεβαίως κάποιες αναφορές ή επιθέσεις από τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά δεν απαντήθηκαν και κατά την γνώμη μου σωστά δεν απαντήθηκαν, διότι στην τελική ανάλυση δεν είμαστε εχθροί ούτε αντίπαλοι, στο ίδιο κόμμα είμαστε και θα είμαστε και αύριο. Βεβαίως υπάρχουν πάντα κάποιες διαφορετικές πολιτικές απόψεις και είναι θεμιτό και υγιές» σχολίασε ο Χρήστος Πρωτόπαπας αναφορικά με τους δύο διεκδικητές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη.

«Θεωρώ ότι η κατάσταση θα συνεχιστεί ομαλά. Ο καθένας πρέπει να παρουσιάσει τις απόψεις του και υπάρχουν πολύ πλούσιες πολιτικές αναφορές όλο αυτό το διάστημα. Δεν ωφελεί να πας να πικράνεις τον κόσμο της παράταξης. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό όλοι μας, όλοι μας, απευθύνομαι σε όλους μας. Πρακτικά έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία ως παράταξη, να μεγαλώσουμε, να αξιοποιήσουμε αυτή την εμπιστοσύνη που έδειξαν αυτοί οι άνθρωποι που ήρθαν υπομονετικά να ψηφίσουν. Αυτό οφείλουμε να το συνειδητοποιήσουμε όλοι, δεν μπορούμε να το σπαταλήσουμε» συνέχισε ο κ. Πρωτόπαπας.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα προσέλθουν στις κάλπες οι περισσότεροι από τους 270.000 που ψήφισαν την Κυριακή, αν και είναι φυσιολογικό να υπάρχει μια φυσιολογική αποχή, από κάποιους που υποστήριξαν υποψηφίους που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο.

Ερωτηθείς πώς θα λυθεί η παρουσία του κόμματος στην Βουλή, σε περίπτωση που εκλεγεί ο κ. Ανδρουλάκης, ο κ. Πρωτόπαπας, επεσήμανε πως έχει γίνει ξανά στο παρελθόν, να μην είναι βουλευτής, ο πρόεδρος ενός κόμματος. «Και το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ έχει αντιμετωπίσει αυτό το θέμα. Για ένα μικρό διάστημα θα είναι ούτως ή άλλως και θα λυθεί μέσα από τις διαδικασίες της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης έχει πει ότι θα προτείνει μέσα στις επόμενες μέρες αμέσως μετά την Κυριακή, τον πρόεδρο έχοντας συγκαλέσει την ΚΟ που η ίδια θα λάβει και την τελική απόφαση. Αυτός που θα επιλεγεί θα είναι ο εκφραστής του κόμματος στην βουλή, σύμφωνα και με τον κανονισμό και δεν υπάρχει κανένα θέμα».

Αναφορικά με την στάση που θα κρατήσει το ΚΙΝΑΛ σε σχέση με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πρωτόπαπας σημείωσε πως «ένα κόμμα που ετεροκαθορίζεται δεν μπορεί να προχωρήσει».

Η παράταξη, συμπλήρωσε ο κ. Πρωτόπαπας, έχει την ώθηση και την θέληση επανεκκίνησης από 270.000 ανθρώπους. «Η πολιτική που θα κάνει ο νέος αρχηγός ο οποίος θα φέρει την πρώτη ευθύνη πάντα, αλλά και η πολιτική που θα κάνουν τα υπόλοιπα στελέχη, θα κρίνει την σχέση μας με την κοινωνία. Χρειάζονται πολιτικές πρωτοβουλίες, χρειάζεται μια πορεία αναδιοργάνωσης και ανασυγκρότησης του χώρου μας που θα πρέπει να γίνει μαζί με τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα και θα πρέπει να ξεκινήσει την Δευτέρα. Οι πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν, η σχέση με τους πολίτες που θα πρέπει να σφυρηλατηθεί πάνω στην θέληση που έδειξαν την Κυριακή και η στάση του αρχηγού και εν συνεχεία όλων μας θα είναι εκείνη που θα κρίνει την επιτυχία του εγχειρήματος. Ναι, είμαι αισιόδοξος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος