Χ. Πανταζής στο Πρώτο: Ασχολήθηκα με την πολιτική στη Γερμανία όταν συνειδητοποίησα τους μηχανισμούς περιθωριοποίησης όσων δεν είχαμε την γερμανική υπηκοότητα (audio)

Αλλαγή σελίδας και επίσημα από σήμερα στην ιστορία της Γερμανίας με την ορκωμοσία του νέου Καγκελάριου Όλαφ Σόλτς και την ανάληψη καθηκόντων του νέου κυβερνητικού συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και Φιλελευθέρων.
Το ενδιαφέρον στρέφεται στην παρουσία και Ελλήνων βουλευτών είτε στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, είτε στα Κοινοβούλια των Γερμανικών κρατιδίων.
Ανάμεσά τους ο Ελληνικής καταγωγής βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών, νευροχειρουργός, Χρήστος Πανταζής.

Οπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, στην εκπομπή “Μένουμε Πρώτο” και την Έλενα Καραγιάννη αν και οι γονείς του δεν σπούδασαν, αναγνώρισαν τη σημασία της παιδείας γι αυτό και οφείλει σε αυτούς και τη γυναίκα του τα πάντα.

Καταλύτης για να ασχοληθεί με την πολιτική στάθηκε η συνειδητοποίηση των μηχανισμών περιθωριοποίησης όσων δεν είχαν τη γερμανική υπηκοότητα. Δεν γνώρισε ο ίδιος ρατσισμό, παρά θεσμικά ανέφερε, αφού το κράτος δεν αναγνώριζε ως το 1999 την υπηκοότητα σε όσους δεν γεννήθηκαν στη Γερμανία από Γερμανούς γονείς.
Πήρε την υπηκοότητα το 2002 και σιγά σιγά ακολούθησε τον δρόμο της πολιτικής. Με ενόχλησε πάρα πολύ όλη αυτή η διαδικασία από τα 16 μου που μπορούσα να έχω ταυτότητα, ανέφερε, γιατί με έκανε να νιώθω ότι δεν είμαι μέλος αυτής της κοινωνίας που όμως εγώ θεωρώ και δικιά μου.

Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση, εκτίμησε, πως είναι και ο εκσυγχρονισμός της κοινωνίας, αν σκεφτεί κανείς πως 25% του πληθυσμού έχει ξένες ρίζες, καθώς και φυσικά η αντιμετώπιση της πανδημίας με ένα όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου να δυσπιστεί απέναντι στην επιστήμη και να μην εμβολιάζεται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος