Χ. Κεφαλίδου στο Πρώτο: Δεν είναι εφικτό το μέτρο 50% + 1 στα τμήματα-Να συμμετάσχει ο ΕΟΔΥ- Ναι στην επέκταση της υποχρεωτικότητας (audio)

«50 συν ένα κρούσματα, σημαίνει ότι έχει διαλυθεί όλο το τμήμα, μιλάμε για τμήματα των 25 παιδιών. Ποιος γονιός αν δει ότι υπάρχουν 3-5 κρούσματα στην τάξη, θα στείλει το παιδί σχολείο; Δεν νομίζω ότι είναι εφικτό. Απλά είναι μια κραυγή αγωνίας της κυβέρνησης να πει ότι προσπαθεί να κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς» με την Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα, η βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, Χαρά Κεφαλίδου.

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων λειτουργεί μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο που θέτει το Υπουργείο, υποστηρίζει η κ. Κεφαλίδου. «Αν ο βασικός κανόνας είναι, πείτε μας με ποιο τρόπο θα μείνουν τα σχολεία ανοιχτά και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο, τότε η πρόταση των λοιμωξιολόγων θα υπόκειται σε αυτούς τους περιορισμούς».

Έχει καθυστερήσει πάρα πολύ η καμπάνια για τον εμβολιασμό των νέων, σημείωσε, αναφέροντας ότι το 40% του πληθυσμού δεν έχει εμβολιαστεί αλλά και τα στατιστικά που λένε ότι 1 στους 4 μαθητές του Λυκείου έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση και στο Γυμνάσιο το ποσοστό είναι γύρω στο 13%. «Θα βάλω στον προβληματισμό και αυτή την μόδα, στην οποία εξελίσσεται, με τα σελφ τεστ, τα οποία πέρσι οι γονείς έκαναν μια υπεύθυνη δήλωση ότι τα παιδιά τους είναι αρνητικά στο τεστ και πήγαιναν σχολείο. Για σκεφτείτε πόσους αρνητές γονείς έχουμε», τόνισε η κ. Κεφαλίδου.

Τι προτείνει το ΚΙΝΑΛ, «εμείς προτείναμε να είναι ο ΕΟΔΥ υπεύθυνος για αυτό. Από την στιγμή που βλέπουμε να υπάρχουν γκρίζες ζώνες στην ιχνηλάτηση, πρέπει να βάλουμε σε όλη την προσπάθεια τον ΕΟΔΥ. Μάλιστα η σχολική κοινότητα το έχει προτείνει, σε μεγάλες σχολικές μονάδες, να υπάρχουν συνεργεία του ΕΟΔΥ, που να κάνουν σελφ τεστ στα παιδιά πριν μπουν στις τάξεις, ίσως αυτό δώσει καλύτερη εικόνα του πού βρισκόμαστε», είπε η τομεάρχης Παιδείας του ΚΙΝΑΛ.

Η πρωτοβουλία του Υπ. Προστασίας του Πολίτη να θωρακίσει τους εκπαιδευτικούς απέναντι σε γονείς μηνυτές, βρίσκει απολύτως σύμφωνη την κ. Κεφαλίδου. «Έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα, γιατί ο κάθε διευθυντής που έχει φορτωθεί την ευθύνη της λειτουργίας του σχολείου με ασφάλεια, έχει την κάθε απίθανη περίπτωση γονιού που έρχεται να κάνει μήνυση ή καταγγελία».

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα έπρεπε να επεκταθεί και σε άλλες ομάδες, κατά την άποψη της κ. Κεφαλίδου. «Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που θα έχουμε ουσιαστικό πρόβλημα καθώς μπαίνουμε στον χειμώνα. Βλέπουμε τι γίνεται στις ΜΕΘ, που το μεγαλύτερο ποσοστό είναι ανεμβολίαστοι. Όταν έχεις ένα σύστημα υγείας με πεπερασμένη δυνατότητα, ακόμα και αν δεν κάνεις υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, δεν είναι σίγουρο ότι είμαστε κοντά σε μια μέρα που θα πεις στον κόσμο ότι δεν έχω την δυνατότητα να περιθάλψω όλους όσους έχουν ανάγκη ΜΕΘ;  Εφόσον είναι μπροστά σου αυτό το δίλημμα προσπαθείς να πείσεις τον κόσμο έγκαιρα ότι πρέπει να εμβολιαστεί. Άρα, όταν έχουν εξαντληθεί όλες οι δυνατότητες, στο βάθος της σκέψης σου, πρέπει να είναι και η υποχρεωτικότητα σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων, γιατί κάπου αυτός ο αγώνας για τα δικαιώματα, καταπατά το βασικότερο δικαίωμα, που είναι η ζωή η ίδια», είπε χαρακτηριστικά.

Το ΚΙΝΑΛ πρέπει να διαχειριστεί το τραύμα της εκλογικής συρρίκνωσης

«Αυτό που με εντυπωσιάζει, είναι η απροθυμία που υπάρχει σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ανθρώπους που συμπορεύτηκαν με το ΠΑΣΟΚ, να αναστοχαστούν την ιστορική διαδρομή αυτού του κόμματος. Αν δεν γίνει αυτό, αν η παράταξη δεν μπορέσει να διαχειριστεί το τραύμα της εκλογικής συρρίκνωσης, όχι απωθώντας αλλά συζητώντας τι πήγε λάθος, τότε η παράταξη δεν έχει μέλλον».

Πρόσθεσε πως, δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να καπηλεύεται έναν χώρο, όπως έκανε στην ΔΕΘ, να καπηλεύεται το συναίσθημα και την ιστορία. «Γι’ αυτό και είμαι υπέρμαχος της επιστροφής στα σύμβολά μας, στο ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80’ που είναι μια συναισθηματική ανάμνηση για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού».

Ερωτηθείσα σε σχέση με ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, που σε δημοσκοπήσεις, φαίνονται θετικά προσκείμενοι προς τον κ. Μητσοτάκη, η κ. Κεφαλίδου, απαντά πως η εκλογική βάση του ΚΙΝΑΛ, είναι οι άνθρωποι που επιθυμούν να υπάρχει σταθερότητα και είναι εχθρικοί απέναντι στον διχαστικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι οι άνθρωποι της σοβαρότητας, η παραγωγική Ελλάδα, αυτοί που έχουν κοινό νου και δεν μπορούν τους ανορθολογισμούς, ούτε τον άκρατο λαϊκισμό του κ. Τσίπρα, που μπορεί χωρίς κόστος να μεταμορφωθεί σε οτιδήποτε. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν, πιο εύκολα βρίσκουν αναφορές σε κάποιες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, παρά στον ανορθολογισμό και τον διχασμό που εξακολουθεί να εκπέμπει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Και συνέχισε, «αυτό που χρειάζεται σήμερα, είναι μια στιβαρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, που δεν την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν έχει δομημένες αρχές. Εκεί θεωρούμε ότι είμαστε χρήσιμοι ως χώρος για να εκφράσουμε τον μη προνομιούχο του σήμερα, που δεν είναι ο αγρότης και ο εργάτης του 80’, είναι ο ντελιβεράς, είναι το παιδί που έχει τελειώσει πανεπιστήμιο και δεν βρίσκει δουλειά, ή δουλεύει για τα 580€. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμάχεται μια δεξιά της δεκαετίας του 60’ και του 80’».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος