Χ. Δήμας: 500 εκατ. ευρώ για Έρευνα και Καινοτομία θα δοθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης

Το επόμενο διάστημα θα διατεθούν για την έρευνα και την καινοτομία 500 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για εμβληματικές δράσεις, για τη στήριξη της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας, ενώ γίνονται επαφές με την ΕΤΕπ για την αναβάθμιση έξι ερευνητικών κέντρων, ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Ο3 της ΕΡΤ3 ο αρμόδιος υφυπουργός Χρίστος Δήμας, προσθέτοντας ότι υπάρχει σημαντικό περιθώριο βελτίωσης για τις ιδιωτικές επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη και καθώς η κυβέρνηση έδωσε φορολογικά κίνητρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα έρθει προς ψήφιση το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τους τεχνοβλαστούς που προέρχονται από τα πανεπιστήμια, ενώ, όπως ανέφερε ο κ. Δήμας, θα υπάρξει στήριξη των γραφείων μεταφοράς τεχνολογίας.

Ο κ. Δήμας εξήρε την δουλειά που γίνεται στο ΑΠΘ, στον τομέα των spin off εταιρειών που προέρχονται από το πανεπιστήμιο. Επίσης χαρακτήρισε πολύ φιλόδοξο το project του ThessIntec για τη δημιουργία τεχνολογικού πάρκου με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού φορέα. Επεσήμανε ότι έχουν λυθεί σχεδόν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια ώστε το έργο να ολοκληρωθεί εγκαίρως και έκανε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη συζητήσεις με παγκόσμιους κολοσσούς προκειμένου να ενταχθούν στο πάρκο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος