Bόρεια Κορέα: Επιβεβαίωσε την κράτηση του Τράβις Κινγκ – Τι μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας για τον Αμερικανό στρατιώτη

Η Βορεια Κορέα με επίσημή ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε για πρώτη φορά σήμερα ότι κρατά τον Αμερικανό στρατιώτη Τράβις Κινγκ, λέγοντας ότι πέρασε τα σύνορα τον περασμένο μήνα για να ξεφύγει από τον ρατσισμό και την κακομεταχείριση στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός στρατιώτης, ο οποίος εντάχθηκε στον στρατό των ΗΠΑ υπηρετούσε στη Νότια Κορέα, στην 1η Μεραρχία Τεθωρακισμένων. Τα κίνητρα του παρασημοφορημένου στρατιώτη να περάσει στο έδαφος της Βόρειας Κορέας καθώς και η ακριβή τοποθεσία όπου κρατείται παραμένουν άγνωστα.

«Έτρεφε άσχημα συναισθήματα ενάντια στην απάνθρωπη κακομεταχείριση και τις φυλετικές διακρίσεις στον στρατό των ΗΠΑ» και ήθελε να μείνει στον Βορρά ή σε τρίτη χώρα επειδή ήταν «απογοητευμένος από την άνιση αμερικανική κοινωνία», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο με νέα δήλωση του ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τα υποτιθέμενα σχόλια του Κινγκ αλλά εργάζεται για να τον επιστρέψει σε αμερικανικό έδαφος.

Ο θείος του Κίνγκ, ο οποίος είναι αφροαμερικάνος, σε δήλωσή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, υποστήριξε ότι ο ανιψιός του είχε βιώσει τον ρατσισμό κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας και αφού πέρασε χρόνο σε μια φυλακή της Νότιας Κορέας για παραπτώματα που είχε κάνει, δεν ακουγόταν σαν τον εαυτό του.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος