Αζερμπαϊτζάν: Ζητά από την Αρμενία λεπτομερείς χάρτες με τις ναρκοθετημένες περιοχές στο Καραμπάχ

Το Αζερμπαϊτζάν προέτρεψε την Πέμπτη τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πίεση στην Αρμενία για να παράσχει χάρτες ναρκών, σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου Anadolu.

«Η Αρμενία παραβίασε το διεθνές δίκαιο και διέπραξε έγκλημα πολέμου τοποθετώντας νάρκες σε εδάφη του Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε στο Anadolu ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Άϊχαν Χατζίζαντα.

Ο Χατζιζάντα ανέφερε ότι αν και η Αρμενία παρείχε χάρτες στο Αζερμπαϊτζάν μετά τον δεύτερο πόλεμο του Καραμπάχ λόγω της διεθνούς πίεσης, μόλις το 25% των πληροφοριών σε αυτούς τους χάρτες είναι ακριβείς. «Σχεδόν το 55% των πρόσφατων εκρήξεων σημειώθηκαν σε περιοχές εκτός των χαρτών που παρέχονται από την Αρμενία”, είπε.

Ο Χατζιζάντα υποστήριξε ότι η σκόπιμη τοποθέτηση ναρκών από την Αρμενία σε εδάφη του Αζερμπαϊτζάν τα τελευταία 30 χρόνια έχει γίνει η πιο σημαντική πρόκληση και απειλή, περιπλέκοντας τις προσπάθειες ανοικοδόμησης στις περιοχές μετά τον δεύτερο Πόλεμο του Καραμπάχ στις 10 Νοεμβρίου 2020.

Συνολικά 342 πολίτες του Αζερμπαϊτζάν έχουν πέσει θύματα ναρκών, ενώ 65, μεταξύ των οποίων 50 άμαχοι, σκοτώθηκαν από τον δεύτερο Πόλεμο του Καραμπάχ, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Αζερμπαϊντζάν.

Πηγή: Anadolu

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος