Αυξήσεις “φωτιά” στο κόστος παραγωγής του ψωμιού- Δεν αποκλείονται ανατιμήσεις

Οι ανατιμήσεις στην τιμή των αλεύρων και άλλων πρώτων υλών, της τάξης του 32% αλλά και στην ενέργεια κατά 130% ενδέχεται να φέρουν αυξήσεις και στην τιμή του ψωμιού.
Ο πρόεδρος των Αρτοποιών Ελλάδος Μιχάλης Μούσιος μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, χαρακτηρίζοντας “εκτός ελέγχου” τις αυξήσεις στις τιμές των αλεύρων και “ληστεία” τις αυξήσεις στα τιμολόγια των παρόχων ενέργειας.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι εναπόκειται στον κάθε αρτοποιό να καθορίσει τις τιμές των προϊόντων του. Τόνισε ότι σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν οι καταναλωτές, η τιμή του ψωμιού είναι φθηνότερη στα αρτοποιία σε σχέση με τα σουπερμάρκετ και τους κάλεσε να κάνουν συγκρίσεις με βάση την τιμή κιλού και να συγκρίνουν όμοια προϊόντα, και όχι πχ φρέσκο με κατεψυγμένο ψωμί.
Ρεπορτάζ Βαγγέλης Μητρούσιας
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος