Αυξημένο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών

Αυξημένο είναι ήδη το ενδιαφέρον καταναλωτών για το πρόγραμμα αντικατάστασης παλιών ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το οποίο ανοίγει μέσα στις επόμενες ημέρες. 350.000 νοικοκυριά θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Ανακυκλώνω- Αλλάζω συσκευή για την αντικατάσταση συσκευών όπως κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες.

Στο πρόγραμμα θα μπορέσουν να συμμετάσχουν όλα τα νοικοκυριά, στην περίπτωση όμως που οι αιτήσεις ξεπεράσουν τις 350.000 θα υπάρξει ιεράρχηση με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια και όσοι προηγηθούν θα επιδοτηθούν.

Ένα νοικοκυριό θα μπορέσει να αντικαταστήσει από μία έως τρεις συσκευές ενώ η επιδότηση θα κυμανθεί από 35% έως 50% ανάλογα με το εισόδημα του επιδοτούμενου. Η επιδότηση θα δοθεί με την μορφή «κουπονιού» το οποίο θα ενσωματώνει τα χρήματα που αναλογούν σε κάθε δικαιούχο και με την χρήση του στο κατάστημα το ποσό που περιέχει θα αφαιρείται από το σύνολο της αξίας της νέας συσκευής.

Ο καταναλωτής στην αίτησή του θα δηλώνει τον ΑΦΜ του, τον αριθμό παροχής αλλά και ποιες συσκευές θέλει να αντικαταστήσει.

Οι νέες συσκευές θα πρέπει να πληρούν κριτήρια ενεργειακής απόδοσης και ποιότητας ενώ θα παραδίδεται η παλιά συσκευή η οποία πρέπει να λειτουργεί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος