Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την τεράστια πυρκαγιά που κατακαίει την Καλιφόρνια

Σε τουλάχιστον εννέα ανέρχονται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά που κατακαίει τη βόρεια Καλιφόρνια, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Τρεις πυροσβέστες έχουν επίσης τραυματιστεί από την πυρκαγιά «Camp Fire», όπως βαπτίστηκε από τις αρχές.

Περισσότερα από 6.700 σπίτια και επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί από το πέρασμα της πυρκαγιάς που συνεχίζει να κατακαίει εκτάσεις περίπου 145 χλμ βόρεια του Σακραμέντο, δήλωσαν αργά χθες αξιωματούχοι των δυνάμεων επιβολής του νόμου σε συνέντευξη Τύπου.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την τεράστια πυρκαγιά που κατακαίει την Καλιφόρνια
AP Photo/Ringo H.W. Chiu

Οι αρχές έχουν εκδώσει εντολή υποχρεωτικής εκκένωσης για το Μαλιμπού, όπου κατοικούν 12.000 άνθρωποι καθώς η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη νύχτα κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την τεράστια πυρκαγιά που κατακαίει την Καλιφόρνια
AP Photo/John Locher

Στο Μαλιμπού και στο γειτονικό Καλαμπάσας κατοικούν εκατοντάδες διασημότητες – πολλοί σε απομονωμένες βίλες, μέσα σε μεγάλα κτήματα.

Στους πρώην και νυν κατοίκους του περιλαμβάνονται η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, η Σερ, ο Τομ Χανκς και η Μπρίτνεϊ Σπίαρς.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την τεράστια πυρκαγιά που κατακαίει την Καλιφόρνια
AP Photo/Reed Saxon

Οι κάτοικοι απηύθυναν έκκληση μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης για βοήθεια προκειμένου να απομακρύνουν τα άλογα και άλλα ζώα από τις φάρμες τους. Τεράστιες ουρές αυτοκινήτων έχουν σχηματιστεί στον μοναδικό παραλιακό αυτοκινητόδρομο από και προς το Μαλιμπού.

Η κακή διαχείριση των δασών ευθύνεται για τις δύο πυρκαγιές που εξακολουθούν να μαίνονται ανεξέλεγκτα στην Καλιφόρνια, δηλώνει σε μήνυμά του σήμερα στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Τίποτε άλλο δεν ευθύνεται γι’αυτές τις τεράστιες, φονικές και πολυδάπανες δασικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια πέραν της τόσο κακής διαχείρισης των δασών», σημειώνει ο πρόεδρος στο μήνυμά του στο Twitter.

«Τόσα δισεκατομμύρια δολάρια να δίνονται ετησίως και να χάνονται τόσο πολλές ζωές, όλες εξαιτίας της τεράστιας κακοδιαχείρισης των δασών. Θεραπεία τώρα, ή σταματούν οι πληρωμές της Fed!», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ