«Αυτός και το παντελόνι του»: Μία αστεία και συγκινητική παράσταση στο Θέατρο Αμαλία

“Αυτός ο άλλος και το παντελόνι του”, του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ανεβαίνει απόψε Τρίτη 15 Νοεμβρίου, στο θέατρο Αμαλία. Σύμφωνα με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη που φιλοξενήθηκε στο στούντιο της ΕΡΤ3, πρόκειται για δύο διαφορετικούς αριστοτεχνικά πλασμένους μονολόγους που περιγράφουν την ανθρώπινη ματαιοδοξία με σπαρταριστό τρόπο.

Με αφορμή το φετινό έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη, ο δημοφιλής ηθοποιός Χρήστος Χατζηπαναγιώτης κι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, γνωστός, μεταξύ άλλων, και για τη θητεία του στο νεοελληνικό έργο, Μάνος Καρατζογιάννης, παρουσιάζουν το συγκεκριμένο μονόπρακτο  που ανέβηκε τον Μάιο του 2018 στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός, μαζί με τον «Επικήδειο» του ίδιου συγγραφέα, σε μία ενιαία παράσταση.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό  κείμενο που, παρότι γράφτηκε 60 χρόνια πριν, αγγίζει τον σύγχρονο Έλληνα, μία αστεία όσο και συγκινητική παράσταση, στην οποία ο θεατής βρίσκεται μπροστά σε έναν μονόλογο που ουσιαστικά είναι διάλογος «Αυτού» με το παρελθόν του, τις απώλειες, τους φόβους του, τον έρωτα που τον προσπέρασε, τους ανθρώπους που αγάπησε.

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης καλείται να φέρει σε πέρας έναν εξαιρετικά δύσκολο ρόλο, διαπερνώντας, επηρεάζοντας και προβληματίζοντας τον θεατή με το μαρτύριο του ήρωά του.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος