Αυτοψία της Υπουργού Πολιτισμού στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων

Αυτοψία στα έργα που εκτελούνται στην Καβάλα, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO ή έχουν ήδη δρομολογηθεί, πραγματοποίησε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.
Η κα Μενδώνη ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών της πρώτης φάσης αποκατάστασης και αναβάθμισης του χώρου, οι οποίες εκτελούνται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ΕΣΠΑ 2014-2020, με προϋπολογισμό 2.300.000 ευρώ. Ήδη, προχωρεί η ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου, μετά την κατάργηση του τμήματος της Εθνικής Οδού, το οποίο διερχόταν μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο, ενοποιήθηκε η Εγνατία Οδός σε όλο το ανασκαφέν μήκος, πραγματοποιείται έργο αποκατάστασης των οχυρώσεων, ενώ σε εξέλιξη είναι η ανασκαφή για την ενοποίηση της εμπορικής οδού και της οδού μεταξύ του φόρουμ και της παλαιοχριστιανικής Βασιλικής Α.

Σε ό,τι αφορά το έργο της πυροπροστασίας του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, έχει συμπεριληφθεί στα έργα που εκτελούνται σε μείζονες αρχαιολογικούς χώρους, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου του ΥΠΠΟΑ για την πρόληψη και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης στην πολιτιστική κληρονομιά. Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται με 2.900.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ακόμη, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, έχει συμπεριλάβει στον προγραμματισμό του το έργο αναβάθμισης της Δημοτικής Πινακοθήκης Καβάλας, το οποίο περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης του κτηρίου, με την εγκατάσταση νέου ανελκυστήρα, εργασίες αναβάθμισης της πυρασφάλειας, με φορέα υλοποίησης τον δήμο, καθώς και συντήρησης των έργων τέχνης από τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΥΛΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος