Αυτοκίνητο, μηχανάκια, πατίνια και ποδήλατα ανέσυραν εθελοντές από τον Θερμαϊκό

Ακόμη μια εκστρατεία καθαρισμού του Θερμαϊκού πραγματοποιήθηκε από εθελοντές της ομάδας «Beach Cleaning». Αυτή τη φορά ανασύρθηκαν ένα αυτοκίνητο, τέσσερα μηχανάκια, οκτώ ηλεκτρικά πατίνια και πέντε ποδήλατα από τη θάλασσα στη νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής.

Η ομάδα αποτελείται από τέσσερις δύτες και πέντε εθελοντές ξηράς, επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη και πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης για πέντε μέρες δράσεις καθαρισμού στη Νέα Παραλία έβγαλε επίσης από το θαλάσσιο βυθό δύο καρότσια σούπερ μάρκετ, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, 10 μπαταρίες, πλαστικά, μέταλλα και γυάλινα ποτήρια και μπουκάλια.

«Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε υλοποιήσει 50 δράσεις καθαρισμού σε Νάξο, Ρόδο, Βόλο και Αθήνα» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Οδυσσέας Λάμπρου από τη «Beach Cleaning. «Απευθύνουμε πρόσκληση σε εκείνους που ρυπαίνουν τη θάλασσα με αυτό τον τρόπο, να έρθουν σε μία δράση μας για να καταλάβουν πόσο βλαβερά είναι όλα αυτά τα στοιχεία για το περιβάλλον, οι μπαταρίες, τα πλαστικά που μετατρέπονται σε μικροπλαστικά. Τους προτείνουμε να έρθουν σε μία επιχείρηση καθαρισμού και είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα ξεναπετάξουν απορρίμματα στη θάλασσα» τόνισε.

Οι δράσεις της «Beach Cleaning» υλοποιούνται με υποστηρικτή το Dixan στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Καθάρισε σε βάθος» που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος. Η ομάδα θα βρίσκεται στα τέλη Ιουλίου στη Σάμο, τον Αύγουστο στην Κρήτη και στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην Πάτρα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος