Αυτοδιοικητικές εκλογές: Πώς αποτιμούν Κατσαφάδος, Θεοχαρόπουλος, Δουδωνής τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου

Μια πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών έκαναν μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» και τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος, το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής.

Ο κ. Κατσαφάδος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «καταρχήν χθες οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν για δημάρχους και περιφερειάρχες. Ο πρωθυπουργός όμως έδωσε το πολιτικό στίγμα. Ο πρωθυπουργός είπε ότι εξάγονται και από τις αυτοδιοικητικές εκλογές πολιτικά συμπεράσματα και τα πολιτικά συμπεράσματα θα εξαχθούν από την εκλογή των προσώπων που θα πάρουν τις περιφέρειες και από τους μεγάλους δήμους της χώρας. Εκεί η Νέα Δημοκρατία έδωσε και χρίσμα. Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ότι αυτό το οποίο βλέπουμε ως εικόνα, με βάση τα αποτελέσματα τα οποία είχαμε χθες, ήταν την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης την οποία έδειξε ο κόσμος πριν από τρεις μήνες στις βουλευτικές εκλογές[…] εχθές βγήκε ένα πολιτικό συμπέρασμα ότι σε σχέση με όλες αυτές τις κατηγορίες που ακούστηκαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες για τη χειρότερη κυβέρνηση, για την αναποτελεσματικότητα αυτής της κυβέρνησης, οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία».

Από την πλευρά του ο κ. Θεοχαρόπουλος ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι πρέπει να καταδικαστούν από όλους οι χθεσινές δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου ενώ υπογράμμισε ότι «αναμένουμε και μια εξήγηση από τον πρωθυπουργό αν αυτό το οποίο έλεγε ότι είναι ο καταλληλότερος, ισχύει ακόμη».

Σε σχέση με τα αποτελέσματα των εκλογών τόνισε μεταξύ άλλων ότι «πράγματι υπήρξε χθες στις περισσότερες περιπτώσεις μία επικράτηση των υποψηφίων που στηρίζονται ευρύτερα από τη συντηρητική παράταξη. Αυτό πρέπει, οφείλει, να προβληματίσει. Ταυτοχρόνως, θέλω να πω ότι ήταν πολύ κοντά οι βουλευτικές εκλογές, άρα πιθανόν λειτούργησε με τον αέρα και το ρεύμα όλο αυτό ως ένας τρίτος γύρος, θα έλεγα. Πρώτος, δεύτερος εννοώ τις δύο βουλευτικές εκλογές. Ταυτοχρόνως, για τις δικές μας υποψηφιότητες, απ’ ότι φαίνεται, πέρα από λίγες περιπτώσεις, δεν πρόκειται για μια πτώση σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές, δηλαδή πήραμε 17% 17,8% στις βουλευτικές εκλογές, δεν πρόκειται για κάτι, αλλά δεν πρόκειται για μια αλλαγή μιας κατάστασης η οποία χρειαζόταν και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης. Με βάση τα αποτέλεσμα, θέλω να πω ότι χρειάζεται πολλή δουλειά για να μπορέσει να αλλάξει αυτή η επικράτηση της ηγεμονίας των συντηρητικών απόψεων ιδεών στην κοινωνία».

Ο κ. Δουδωνής επισήμανε ότι «νομίζω ότι έχουμε τρεις σημαντικές μάχες στις οποίες πρέπει να δούμε στο δεύτερο γύρο. Η πρώτη μάχη της Αθήνας, όπου έχουμε τον Χάρη Δούκα, έναν άνθρωπο που σε ένα μήνα χωρίς ιδιαίτερη αναγνωρισιμότητα κύριε Κατσαφάδο και χωρίς να έχει όλο τον κρατικό μηχανισμό από πίσω του και χωρίς να έχει όλα τα κανάλια να τον ακολουθούν τρία χρόνια όπως ο κ. Χαρδαλιάς, δεν το λέω για κακό, είναι γεγονός, κατάφερε με την ατζέντα του και την τεχνική και την τεχνοκρατική του γνώση, αλλά και την έμφαση που δίνει στην κλιματική αλλαγή, να πάει στον δεύτερο γύρο που είναι πάρα πολύ σημαντικό[…] Έχουμε 20 υποψηφίους μας να κόβουν πρώτοι το νήμα στον πρώτο γύρο σε δήμους άνω των 50.000 κατοίκων, έχουμε μια πολύ εμβληματική πορεία στον δεύτερο γύρο στη Θεσσαλία[…]»

Αναλυτικά ολόκληρες οι τοποθετήσεις των πολιτικών στο βίντεο που ακολουθεί:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος