Αυτοδιοίκηση με άρωμα γυναίκας- Η Β. Πατουλίδου και η Ν. Ανδρεάδου στην ΕΡΤ3

Ιδιαίτερα χαμηλός παραμένει ο αριθμός των γυναικών που εκλέγονται στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και μάλιστα φέτος ήταν μικρότερος από τον αντίστοιχο αριθμό των δημοτικών εκλογών του 2019, όπως προκύπτει από τα ποσοστά της γυναικείας εκπροσώπησης. Μόλις 13 γυναίκες εκλέχθηκαν στο σύνολο 332 δήμων, με την αυτοδιοίκηση να παραμένει ανδροκρατούμενη.

“Οι γυναίκες δεν συμμετέχουν εύκολα στην πολιτική, εξαιτίας των πολλαπλών τους ρόλων στην καθημερινότητα και της έλλειψης στήριξης από την Πολιτεία. Αν δούμε τι ισχύει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπου οι γυναίκες αποκτούν πολλά παιδιά και δεν εγκαταλείπουν την καριέρα τους. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά” τόνισε η Βούλα Πατουλίδου μιλώντας στην εκπομπή “Μέρα με Χρώμα” της ΕΡΤ3 αναφερόμενη στην πολύχρονη εμπειρία της από την ενασχόληση με τα κοινά.

Η ίδια αναδείχθηκε πρώτη σε ψήφους στην παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, “σαρώνοντας” σε σταυρούς σε μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση. Η κ. Πατουλίδου αναφέρθηκε στον τρόπο που μεγάλωσε και τους γονείς της που ήταν ισότιμοι, παρόλο που ζούσαν σε μια διαφορετική εποχή, αλλά και στη συνεργασία που υπάρχει στο δικό της σπίτι, στην οικογένεια που έχουν φτιάξει με το σύζυγό της.

Από την πλευρά της η Νίκη Ανδρεάδου, που εργάζεται ως γιατρός μίλησε για τον ρόλο των γυναικών στην αυτοδιοίκηση και για τη χαμηλή τους συμμετοχή ακόμα και σήμερα στα κοινά. “Είναι σημαντικό να μπορεί η μάνα να πάει με ηρεμία στην εργασία της, να έχει κάπου να αφήσει με ασφάλεια τα παιδιά της και να στηρίξουμε τις μητέρες” τόνισε η κ. Ανδρεάδου, που εκλέχθηκε από επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκη Ανδρεάδου στον δήμο Λαγκαδά νέα δήμαρχος Λαγκαδά, επικρατώντας άνετα από τον πρώτο γύρο του αντιπάλου της και πρώην δημάρχου Γιάννη Αναστασιάδη.

Αμφότερες τόνισαν ότι η κοινωνία μας αλλάζει και πρέπει να συνεχίσει να αλλάζει και δήλωσαν πως οι γυναίκες πρέπει να υποστηρίζονται μεταξύ τους, να είναι συνεργατικές και να ενδυναμώνουν τα νεαρά κορίτσια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος