Αυστραλία – βίντεο σοκ: Κραυγές απόγνωσης 9χρονου, θύματος bullying (video)

“Θέλω να πεθάνω εδώ και τώρα. Που είναι ένα σχοινί”. Αγοράκι εννέα ετών, από την Αυστραλία, που πάσχει από νανισμό, μόλις έχει τελειώσει το μάθημα, κλαίει λόγω του μπούλινγκ που δέχεται και ζητάει να πεθάνει.

Οι σοκαριστικές εικόνες, αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την μητέρα του, που μόλις το έχει παραλάβει από το σχολείο και ήταν και η ίδια μάρτυρας σε επεισόδιο εκφοβισμού του γιού της. Η μητέρα ακούγεται να λέει στο βίντεο: “ειδοποίησα τον διευθυντή, θέλω όμως όλος ο κόσμος να μάθει, ποιές είναι οι συνέπειες του εκφοβισμού.”

Το αγόρι επιμένει “δώσε μου ένα σχοινί θέλω να αυτοκτονήσω” και στη συνέχεια ακούγεται η παράκληση της μητέρας, που ζητά από τους θεατές του βίντεο να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους “Παρακαλώ εκπαιδεύστε τα παιδιά σας , την οικογένειά σας, τους φίλους σας, για τις επιπτώσεις του μπούλινγκ. Θα σας πάρει ένα λεπτό, μετά αναρωτιέστε γιατί τα παιδιά αυτοκτονούν.” Στη συνέχεια η μητέρα ενημερώνει, ότι τα περιστατικά εκφοβισμού εναντίον του παιδιού ήταν επαναλαμβανόμενα και πως είχε από την ηλικία των έξη ετών προσπαθήσει να αυτοκτονήσει.

Πολλά τα μηνύματα συμπαράστασης στο διαδίκτυο, που δέχτηκαν μετά την ανάρτηση, πολλά θύματα εκφοβισμού είπαν δημόσια την δική τους εμπειρία  στο διαδίκτυο και ζήτησαν να γίνουν φίλοι του εννιάχρονου. Η μητέρα, τους ευχαριστεί, λέει όμως ότι θα πρέπει και οι σχολικές αρχές  να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα κατά του εκφοβισμού γιατί είναι πολλά τα περιστατικά στα σχολεία της Αυστραλίας.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος