Αυστραλία: Διασώσεις και εντολές εκκένωσης εξαιτίας των πλημμυρών σε περιοχές του Σίδνεϊ

Σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν σήμερα εκτεταμένες πλημμύρες στο Σίδνεϊ, την πολυπληθέστερη πόλη της Αυστραλίας, όπου περισσότεροι από 10 άνθρωποι διασώθηκαν και οι αρχές υποχρεώθηκαν να εκδώσουν εντολές εκκένωσης για ορισμένα προάστια.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι έστησαν 13 επιχειρήσεις διάσωσης και έλαβαν 297 κλήσεις για βοήθεια από κατοίκους του Σίδνεϊ λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις.

Οι αρχές της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας εξέδωσαν δέκα εντολές εκκένωσης για τα βορειοδυτικά προάστια του Σίδνεϊ.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε για αυξημένο κίνδυνο έντονων πλημμυρικών φαινομένων στην αυστραλιανή μεγαλούπολη των 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος