Αυλαία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις με θέμα την επόμενη μέρα μετά την πανδημία

Array

Έχοντας πραγματοποιήσει αυτοδιαγνωστικό τεστ και με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης, προσήλθαν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και οι εκπαιδευτικοί στα εξεταστικά κέντρα στην πρεμιέρα των Πανελλήνιων Εξετάσεων.

To Θέμα της έκθεσης ήταν «Ο κόσμος, οι προσδοκίες και οι φόβοι των νέων μετά την πανδημία», ενώ στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία, οι μαθητές εξετάστηκαν σε ποίημα του Νίκου Γκάτσου.
Τα θέματα κρίνονται βατά, ανέφερε η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.
Ευχές στους υποψηφίους των Πανελλήνιων εξετάσεων έστειλε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, με την ευχή να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και την σκέψη ότι η επιτυχία δεν είναι οριστική, η αποτυχία δεν είναι μοιραία και ότι αυτό που μετράει, είναι το κουράγιο να συνεχίζεις.
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνει:
«Καλή δύναμη, λοιπόν στα κορίτσια και στα αγόρια που, από το πρωί, δίνουν τη μάχη της μόρφωσης. Ας μη ξεχνούν, όμως, ότι τέτοιες μάχες έχει πολλές και διαφορετικές ο πόλεμος της ζωής» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ,  Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Ψύχραιμοι, δυνατοί, με πείσμα και θέληση, να δώσετε τον αγώνα των Πανελληνίων που ξεκινά σήμερα. Αλλά να γνωρίζετε ότι δεν είναι αγώνας δίχως αύριο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είστε τα παιδιά που, μέσα στην πανδημία ,καλείστε να αποδείξετε ότι η νέα γενιά μπορεί να ξεπερνά τις δυσκολίες» αναφέρει στο μήνυμά της, μεταξύ άλλων, η Φώφη Γεννηματά.
«Καλή επιτυχία στα παιδιά που ξεκινούν τη δοκιμασία των Πανελληνίων! Ό,τι και να γίνει τίποτα δεν τελειώνει αύριο» τόνισε ο πρόεδρος του ΜΕΡΑ 25, Γιάννης Βαρουφάκης.
Oι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων  θα εξεταστούν αύριο Τρίτη 15/6/2021, στα Νέα Ελληνικά.
Ο συνολικός αριθμός εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, ανέρχεται σε 77.415, μειωμένος κατά 550 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΛΤΕΚΗ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ, ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος