Athens Flying Week: Ανοίγει τις πύλες στο κοινό το Σαβ/κο – Κλέβει τις εντυπώσεις το αόρατο F-35

Εκκωφαντικές διελεύσεις σε χαμηλό ύψος, εντυπωσιακοί ελιγμοί στον αέρα σε άψογους σχηματισμούς και με απόλυτη ακρίβεια. Το Athens Flying Week, το μεγαλύτερο αεροπορικό σόου στα Βαλκάνια με τους χιλιάδες πιστούς θαυμαστές παγκοσμίως, ανοίγει τις πύλες του στο κοινό Σάββατο στις 12:00 και την Κυριακή στις 11:00 στο αεροδρόμιο της Τανάγρας. Δεξιοτέχνες πιλότοι από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε μια μοναδική επίδειξη, προσφέροντας ένα σπάνιο θέαμα, ενώ τις εντυπώσεις κλέβουν τα τρία F-35 της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Κάποιοι από αυτούς μίλησαν στην κάμερα της ΕΡΤ.


Η 34χρονη Κριστίν έφτασε σχεδόν στο όριο του το αόρατο F-35, κάνοντας ελιγμούς που κόβουν την ανάσα. «Πετάω F-35 για 6 χρόνια. Ξεκίνησα από F-22 Raptor (αρπακτικό) και πέρασα στα F-35 έκανα demo για 4 χρόνια σε κείνα. Είναι και τα δυο stealth τεχνολογίας (χαμηλή παρατηρησιμότητα), είναι και τα δυο καταπληκτικά αεροσκάφη» δήλωσε η Αμερικανίδα πιλότος. Είναι η αιχμή του δόρατος . Δεν έχω πετάξει με F-16 Viper, τα 5ης γενιάς είναι αναπτυγμένης τεχνολογίας, τεχνολογίας stealth έχουμε τους πυραύλους και τις βόμβες μέσα στο αεροπλάνο» 

Η δεύτερη επίσης σημαντική παρουσία είναι το μαχητικό Typhoon της Σαουδικής Αραβίας που βγαίνει πρώτη φορά από τη χώρα του και παίρνει μέρος στο ελληνικό αεροπορικό σόου.

Στην Τανάγρα προσγειώθηκε και το 18ο Rafale την ώρα που ήταν σε εξέλιξη οι πρόβες για το αεροπορικό σόου του Σαββατοκύριακου. «Είναι ευχαρίστηση να είμαστε εδώ και να μοιραζόμαστε με Έλληνες πιλότους μια πολύ καλή εμπειρία εδώ, έχετε κι εσείς Rafale, έχουμε κάνει ασκήσεις μαζι» ανέφερε ο Γάλλος πιλότος.


Πάντα εντυπωσιάζει το ελληνικό F-16 Ζεύς που σε Ελλάδα και εξωτερικό αποσπά υψηλές κριτικές.  «Είναι συγκεκριμένοι οι ελιγμοί που κάνουμε που απαιτούν διαρκή εκπαίδευση» δηλώνει ο πιλότος του.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος