Αθανάσιος Εξαδάχτυλος: Φαντάζει αδύνατο το τείχος ανοσίας έως τα τέλη Αυγούστου

Array

Ανησυχητική είναι η εικόνα της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας, με τετραψήφιο αριθμό  κρουσμάτων, τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και ΜΕΘ σε αυξητική τάση, και τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για  ρεκόρ αριθμούς για το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της  Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, κ. Στέλιο Λουκίδη,  πριν από 25 ημέρες, οι  ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία πανελλαδικά, ήταν 40-50 ή και 60 και τώρα φθάνουν τις 200. Από αυτές τις εισαγωγές, κάποιοι θα καταλήξουν στις ΜΕΘ, ενώ δεν αποκλείεται τα κρούσματα να αυξηθούν ακόμη και σε ποσοστό 20% 20-25 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, Αττική, Κρήτη και Θεσσαλονίκη, κατέχουν τα αρνητικά πρωτεία, ενώ αντιστρόφως δυσανάλογη είναι η προσέλευση του κόσμου προς τα εμβολιαστικά κέντρα.

Ο στόχος να έχει καλυφθεί έναντι του ιού το 80% του ελληνικού πληθυσμού φαντάζει αδύνατος έως τα τέλη Αυγούστου, μιας και το 40% παραμένουν ακόμη ανεμβολίαστοι, τόνισε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος.

Η επιτάχυνση της αυξητικής πορείας αναμένεται να δοκιμάσει και το σύστημα υγείας, ενώ οι τοπικοί περιορισμοί με λήψη μέτρων θεωρείται επιβεβλημένη.

Εν τω μεταξύ, Κρήτη, Ρόδος και Νάξος, Λάρισα Αχαΐα, Κέρκυρα, και Κορινθία, βρίσκονται στο κόκκινο, με τα Χανιά και το Ηράκλειο να βρίσκονται ήδη σε υποχρέωση τήρησης περιοριστικών μέτρων.

Παράλληλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου για όσους θα επιστρέψουν από τις καλοκαιρινές διακοπές.
Αναφορικά με τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ ανά χείρας ,θα μπορέσουν οι μαθητές να ακούσουν το πρώτο κουδούνι στις 13 Σεπτεμβρίου.
Στον χώρο της υγείας, όπως διαμήνυσε με αναλυτική επιστολή που εστάλη στους εργαζομένους σε ιδιωτικές δημόσιες και δημοτικές δομές υγείας , ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι εμβολιασμοί θα είναι υποχρεωτικοί. Μάλιστα, εάν η πρώτη δόση τους δεν έχει πραγματοποιηθεί έως την 1η Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι θα τίθενται σε αναστολή.

Στον αντίποδα του υπουργικού τελεσιγράφου, σε 5ωρη στάση εργασίας, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΜΑΘ, προχώρησαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών που, όπως αναφέρουν, τους στοχοποιεί.

Να πάρει μέτρα τώρα η πολιτεία, καθώς «ο ιός δεν κάνει διακοπές», κάλεσε την κυβέρνηση  η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας, μεταξύ άλλων :
«Η απειλή του covid-19, μεγαλώνει και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται. Η κυβέρνηση οφείλει να δράσει τώρα, πριν αντιμετωπίσουμε τις δυσμενείς εξελίξεις του περσινού φθινοπώρου», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΣΑΜΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος