Αθ. Εξαδάκτυλος στο Πρώτο: Δεν έχουμε στοιχεία που να βεβαιώνουν μια νέα φονική μετάλλαξη (audio)

Καθησυχαστική εμφανίζεται η ιατρική κοινότητα της χώρας για τα κρούσματα ηπατίτιδας που παρουσιάζονται σε παιδιά χωρίς εμφανείς αιτίες.
Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα https://webradio.ert.gr/proto/, στην Χριστίνα Βίδου και στην εκπομπή “Ζωή gr” ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, δεν έχουμε ιδιαίτερη ανησυχία για τη χώρα μας και μπορεί και να μην υπάρξει κάτι.

Αναφορικά με τον κορονοϊό και τα σημερινά δεδομένα, τόνισε ότι μειώνεται διαρκώς ο αριθμός των νοσηλευομένων και των κρουσμάτων και σε απλές κλίνες και σε ΜΕΘ.
Συνέστησε ωστόσο, έστω και τώρα, στους ανεμβολίαστους άνω των 60 να εμβολιαστούν, καθώς διατρέχουν δέκα φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να βρεθούν στην Εντατική απ’ ό,τι οι εμβολιασμένοι.
Σχετικά με την περίοδο του Πάσχα που θα βρεθούμε σε συνθήκες που θα ευνοηθεί η αύξηση της διασποράς, συνέστησε να τηρούμε τα μέτρα δηλαδή εμβόλιο, μάσκα στον συνωστισμό ιδιαίτερα στους κλειστούς χώρους και όταν προσκυνούμε τις εικόνες, τεστ αν επισκεφτούμε ευπαθείς και αν παρουσιάσουμε συμπτώματα να απευθυνόμαστε έγκαιρα στους γιατρούς, καθώς υπάρχουν αποτελεσματικά φάρμακα εάν νοσούμε σε αρχικό στάδιο.

Σε ό,τι αφορά τις εικόνες από τη Σαγκάη, ο κ Εξαδάκτυλος τις απέδωσε στο γεγονός ότι είναι εμβολιασμένοι με ένα εμβόλιο πολύ λιγότερο αποτελεσματικό περίπου στο 70%, έχει μεγάλο πληθυσμό άνω των 80 που είναι ανεμβολίαστο, επέλεξαν εξαρχής να μηδενίσουν την παρουσία του ιού παρά την ύπαρξη μιας πολύ μεταδοτικής παραλλαγής και είναι μια κοινωνία που ζει και αποδέχεται χρόνια ένα καθεστώς απόλυτης βαρβαρότητας.
Δεν γνωρίζουμε κάτι άλλο. Δεν έχουμε στοιχεία που να βεβαιώνουν μια φονική μετάλλαξη.
Η Κίνα έχει ανακοινώσει ότι έχει την παραλλαγή Ομικρον, δεν έχει ανακοινώσει άλλη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος